15 razloga zbog kojih su Android telefoni bolji od Ajfona

I dok Epl beleži rekordnu prodaju svog pametnog telefona Ajfon, i dalje postoje određeni razlozi usled kojih bi trebalo da se odlučite za uređaj na Android operativnom sistemu.

1. Kada kupite Ajfon imate onoliko prostora za vaše filmove i muziku koliko memorije ima model koji ste kupili i to je to. Sa druge strane, većina Android smartfona poseduje slot za microSD karticu tako da možete lako i jeftino da proširite memoriju telefona.

2. Ukoliko baterija počne da umire, uvek možete da je zamenite novom kod većine Android telefona. To ne možete da uradite kod Ajfona.

3. Većinu boljih Android telefona možete da koristite kao daljinski upravljač jer poseduju infracrveni blaster.

4. Svi Android fajlovi, fotografije i slike iz poruka se čuvaju u posebnim folderima. Generalno, Android vidljivi sistem fajlova je odličan. Kada povežete telefon sa kompjuterom možete da vidite sistem koji je jako sličan onom koji inače koristite na PC računaru. Ajfon ne nudi ovakav pristup dokumentima.

5. Androidu nije bitno odakle dolazi vaša muzika. Apple i iOS traže iTunes ukoliko želite da prebacite muziku na Ajfon, a ukoliko želite da fotografije prebacite na kompjuter – potreban vam je iPhoto.

6. Možete da koristite bilo koji micro-USB kabl kako biste napunili Android telefon. Ako želite da napunite Ajfon, morate da imate Eplov „lightning“ kabl.

7. Guglova prodavnica aplikacija vam dozvoljava da skidate aplikacije direktno sa njihovog sajta. Ukoliko u brauzeru pronađete neku zanimljivu aplikaciju za Ajfon, morate da pokrenete iTunes ili lansirate Eplovu prodavnicu aplikacija kako bi je instalirali.

8. Na istom Android tabletu možete imati više korisničkih naloga.

9. Ajfon telefon možete da otključate otiskom prsta ili šifrom, dok na većini Android telefona na raspolaganju imate još nekoliko opcija, uključujući i otključavanje licem.

10. Android telefon možete da prilagođavate vašim potrebama i željama dodavajući vidžete.

11. Za razliku od Ajfona, Android od vas ne traži da sve aplikacije čuvate na homescreenovima.

12. Na pojedinim Android telefonima možete da vidite nekoliko aplikacija u isto vreme.

13. Kada imate Android telefon, sve vaše notifikacije su uvek vidljive na vrhu ekrana, tako da je lakše setiti se šta vam je još ostalo da završite od obaveza.

14. Ovo je možda sitnica, ali kada nameštate alarm na Android telefonu, on vam govori koliko vam je sna ostalo.

15. I na kraju, cena. Postoji pregršt solidnih Android telefona koje možete kupiti po znatno nižoj ceni nego Ajfon.

Sandzakhaber / izvor: 24sata

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO