Amela zadovoljna učešćem u Pekingu

Reprezentativka Srbije, atletičarka Novog Pazara Amela Terzić rekla je za Regionalnu televiziju da je zadovoljna svojim nastupom na upravo završenom Svjetskom atletskom prvenstu u Pekingu. Ona je podsjećamo kvalifikacionu trku na 1500 metara istrčala trćim vremenom u karijeri za 4:06,07 minuta.

U intervju koji je dala Regionalnoj televiziji Evropska prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki na 1 500 metara, Amela Terzić kaže da nema za čim da žali, zadovoljna je nastupom, a prvenstveno učešćem na takmičenju rame uz rame sa svjetski poznatim imenima od kojih je puno naučila, a koje će Amela naslijediti kada za to dođe vrijeme.

Amela je rekla i da vrijeme radi za nju, još bolji rezultati će uslijediti kada dođe do smjene generacija i kada se bude takmičila sa onim djevojkama među kojima je trenutno najbolja.

Evropska prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki na 1.500 metara, Amela Terzić imala je normu i za disciplinu 800 metara, ali je odustala od kvalifikacija. Njenih 1, 59,00 minuta na 800 metara je garant da može mnogo i na toj dionici kojoj će ubuduće posvjetiti veliku pažnju.

Ona će u ovoj sezoni nastupati i na još par takmičenja koje su bitne za sticanje iskustva i njenu promociju.

Nastupaće i na internacionalnom mitingu u Prijepolju. Cilj joj je, dodaje Amela i dobar plasma na Evropskom prvenstvu u krosu koje će se održati u Francuskoj.

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO