Asfaltna baza pored fabrike hrane, tužbe i krivične prijave protiv Opštine i nadležnih organa

Prijepolje – Preduzeće Ćatić kompani podneće odgovarajuće tužbe protiv lokalne samouprave, pojedinih funkcionera i nadležnih organa ukoliko ne zaustavi gradnju asfaltne baze neposredno pored fabrike hrane u naseljenom mestu. Ova kompanije je uputila dopis Skupštini opštine Prijepolje, Opštinskom veću, predsedniku veća Dragoljubu Zindoviću i inspekcijskim organima u kojem traže da se zaustavi gradnja koja može naneti ogromnu materijalnu štetu njihovom preduzeću ali i okolini tvrdeći da se radi o divljoj gradnji. Osman Ćatić vlasnik fabrike kaže da će protiv svih koji nisu postupili po zakonu u toku ove sedmice biti podnete i krivične prijave zbog drakonskog kršenja zakona, a isto to će učiniti i protiv investitora.

U dopisu se kaže:
,,Nakon ličnog uvida da se u Ivanju, u neposrednoj blizini našeg preduzeća instalira asfaltna baza u “Rad – Labud” Ivanje. Obraćamo vam se sa zahtevom da se ti radovi spreče, jer će imati negativne posledice po naš rad.
Naime, mi se bavimo proizvodnjom konditorskih proizvoda, čija proizvodnja zahteva određene sanitarno-higijenske zahteve, kao i vodoprivredne i ekološke, koje smo mi do sada ispunjavali, te shodno tome dobili i sva potrebna rešenja za bavljenje proizvodnjom hrane. S obzirom na to, da se na 150m od naših proizvodnih pogona instalira asfaltna baza. Smatramo da će zbog zagađenja vazduha koji se emituje iz takvih baza, doći do kontaminacije naših proizvoda, te da ćemo pretrpeti gubitke pa čak i obustaviti proizvodnju ukoliko proizvodi ne budu zdravstveno ispravni.
Molimo vas da u skladu sa svojim ovlašćenjima ali i odgovornostima pokrenete postupak prispitivanja zakonitosti otvaranja baze i njenog uticaja na životnu i radnu okolinu ostalih subjekata u Ivanju. Ukoliko budemo pretrpeli gubitke zbog pada prodaje zbog sumnje na zdravsveni kvalitet naših proizvoda, ili nam nadležne inspekcije u vezi sa Zakonom o bezbednosti hrane zabrane rad, bićemo prinuđeni da od Skupštine opštine Prijepolje i njenih nadležnih institucija zatražimo odštetu sudskim putem“, navodi se u dopisu.
Osman Ćatić vlasnik fabrike kaže da će o svemu biti upuznata i Opštinski javni pravobranilac i tvrdi da će nadležni opštinski organi koji ne obavljaju svoj posao biti izloženi sudskim postupcima.

Tomašević: Obratićemo se državi, opština u haosu

Predsednik Saveta mesne zajednice Ivanje Branislav Tomašević kaže da je Mesna zajednica prinuđena da traži od države zaštitu zakona.
“Asfaltna baza je pri kraju a siguran sam da nema dozvolu za gradnju. Prinuđeni smo da se obratimo svima od države pa do inspekcija“, kaže Tomašević. On je dodao da u opštini vlada haotično stanje što pokazuje i ovaj slučaj gde ni jedan organ koji je dužan da sprovodi zakon ne reaguje.

Glas zapadne Srbije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO