Baranin Asmir Mehović deportovan iz Sirije

Baranin Asmir Mehović, teško ranjen na ratištu u Siriji gde se borio na strani pobunjenika, deportovan je u Crnu Goru.

Kako navodi podgorički “Dan”, sirijske vlasti su odluku o deportaciji donele jer nije bilo osnova za suđenje. Utvrđeno je da Mehović, navodno, nije počinio ubistva ili druga krivična dela tokom boravka u toj zemlji, već je samo podržavao lokalne pobunjenike.

Mehović je, inače, odavno napustio Crnu Goru i, prema nezvaničnim informacijama, od tada se borio u više vojnih formacija počev od Iraka, preko Libije, do Sirije. U isto vreme iz Bara se odselila i porodica njegovog brata, čiji članovi imaju sirijsko državljanstvo i već godinama žive u toj zemlji. Mehović je iz grada pod Rumijom otišao kao šesnaestogodišnjak i zaputio se u Irak, gde je jedno vreme radio na naftnim platformama, da bi potom zarađivao kao plaćenik u raznim paravojnim formacijama.

Kako je “Dan” ranije objavio, deportovani Baranin pripada pobunjeničkoj jedinici u kojoj su mu saborci sunarodnici iz Plava, Rožaja, Novog Pazara, Peći i Sarajeva. Od oktobra 2012. do danas u Siriji je na ratištima bilo 13 državljana Crne Gore – deset ih se vratilo, jedan je poginuo, a dvojica su i dalje na ratištu.

Izvor: Tanjug.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO