Bolji dani za zadrugarstvo

Prijepolje – Zemljoradnička zadruga “Polimlje produkt” iz Prijepolje organizovala je sastanak sa predstavnicima Zadružnog saveza Srbije i Zadružnog saveza zlatiborskog okruga. Tema sastanka je bila unapređenje funkcionisanja združnih udruženja i saveza.

Iako je zadrugarstvo jedan od tri ustavom zagarantovana sektora privređivanja, zadružna svojina nije u vlasništvu ni zadruge, ni zadrugara i još uvek se vodi kao društvena svojina. Zato je, kažu zadrugari važno da se donese novi zakon o zadrugama.

Zadruge mogu da spreče odliv seoskog stanovništva, jer imamo situacije gde funkcioniše zadruga, beleži se i rast stanovništva, kazao je predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović.

Da je organizovanje i zajednički nastup poljoprivrednika i udruženja na tržištu važno, shvatili su poljoprivrednici Prijepolja, kada su pre tri godine organizovali Zemljoradničku zadrugu “Polimlje produkt”.

Cilj Zemljoradničke zadruge “Polimlje produkt” jeste da objedini strukovna udruženja i da u narednom periodu zajednički nastupa na tržištu, izjavio je direktor ZZ “Polimlje produkt” Sabahudin Obućina.

Zadrugari su se nakon sastanka sastali sa predstavnicima lokalne samouprave, a zatim su posetili hladnjače u ovoj sandžačkoj opštini.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO