Bratimljenje Novog Pazara i Vranja

Novi Pazar i Vranje potpisali su sporazum o bratimljenju koji podrazumeva saradnju na svim poljima. Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je tom prilikom rekao da je politika grada da stvara prijatelje, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Saglasnost o bratimljenju dale su skupštine Vranja i Novog Pazara još pre godinu dana, a danas je ta odluka i ozvaničena potpisivanjem sporazuma o saradnji na svim poljima. Gradonačelnik dr Meho Mahmutović je istakao zadovoljsto što Novi Pazar dobija još jedan u nizu bratski grad. Mahmutović je podsetio da Novi Pazar nije imao prijateljskih gradova, ali da su u poslednjih sedam godina protokoli o saradnji potpisani sa mnogim opštinama I gradovima.

“Mnogo toga zajedničkog imaju i Novi Pazae i Vranje. Potpisan je sporazum o privrednoj, kulturnoj, sportskoj , obrazovnoj i svakoj drugoj saradnji. Svi gradovi koji su bratski Vranju i Novom Pazaru su od danas naši zajednički prijatelji. Mi smo oni koji žele da stvaraju prijatelje, a od prijatelja imamo samo koristi. Želimo da Novi Pazar i Sandžak budu most povezivanja i spajanja nikako most razdvajanja. Cilj nam je da građani koji žive ovde mogu normalno da ostvaruju sva svoja prava, da žive da se školuju, da rade i da stvaraju prijatelje“, rekao je Mahmutović.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je rekao Novi Pazar i Vranje imaju mnogo sličnosti, te da je do saradnje trebalo doći i ranije. Antić očekuje da će dušu Novog Pazara razumeti i svi Vranjanci kada dođu u ovaj grad.

“Saradnja Novog Pazara I Vranja postoji poslednje dve godine. Već su mladi bili u našem gradu i sa svojim kulturno umetničkim ansamblima predstavili kulturu ovog kraja, a I Vranjanci su dolazili u ovaj grad. Saradnja je bila i sportka, a I privredna u oblasti proizvodnje obuće I tekstila. Podele ne rađaju ništa dobro i stvar su prošlosti. Mi želimo da naši gradovi budu moderni i progresivni”, istako je Antić.

Potpisnici sporazuma o saradnji razmenili su i poklone, koji simbolizuju Novi Pazar i Vranje. Za delegaciju iz Vranja upriličen je i sastanak u gradskoj upravi. Gosti kažu da su ponosni što su potpisali sporazum o saradnji upravo sa ovim gradom, te da iz Novog Pazara odneti mnogo pozitivnih utisaka iščekujući prijatelje da što pre dođu u Vranje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO