Ćurčić pozvao najjači sastav uz četvoricu debitanata

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić pozvao je najjači sastav za kvalifikacionu utakmicu protiv Jermenije i prijateljsku protiv Francuske, a na njegovom spisku nalaze se četvorica debitanata.

Na reprezentativnom spisku od 25 igrača prvi put su se našla četvorica igrača, trojica defanzivaca: Marko Petković, Uroš Spajić, Miloš Kosanović, kao i Darko Brašanac. U nacionalni tim se posle povrede vratio i Ljubomir Fejsa.

Srbiji će meč protiv Jermenije 4. septembra u Novom Sadu biti 100. koji igra kao samostalna država. Utakmica će se igrati bez prisustva publike zbog kazne UEFA. Reprezentacija je poslednja u kvalifikacionoj Grupi I i nema šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

“Posle odluke suda u Lozani izgubili smo i minimalne šanse da se nađemo na prvenstvu Evrope, u prethodnim mesecima pravili smo analize za Svetsko prvenstvo, a ostatak kvalifikacija iskoristićemo kako bismo se pripremili za sledeću godinu. Nažalost situacija je takva i uradićemo sve da podignemo samopouzdanje i psihičku stabilnost. Bez obzira na to ne stvaramo alibi i želimo da vratimo veru u reprezentaciju”, rekao je Ćurčić na konferenciji za medije na konferenciji za
medije.

On je obrazložio pozive debitantima Marku Petkoviću i Milošu Kosanoviću.

“Imamo problem sa centralnim bekovima, a Kosanovića smo pratili godinama, imao je kontinuitet u Poljskoj i Belgiji. Petković izlazi iz povrede, ustalio se u Zvezdi, bio je vođa mlade reprezentaciji i ima kvalitet za A selekciju. Hoćemo da ga integrišemo na ovaj način. Sve je na njima, da se dokazuju na utakmicama i da vidim njihovu sliku. Odlučio sam se za igrače koji su beležili uspehe sa mladom omladinskom selekcijom”, objasnio je Ćurčić.

Srbija će 7. septembra u Bordou igrati prijateljski meč protiv Francuske.

Spisak selektora Ćurčića:

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić i Predrag Rajković.

Odbrana: Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Nikola Maksimović, Petković, Ivan Obradović, Spajić i Kosanović.

Sredina: Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Nemanja Gudelj, Radosav Petrović, Luka Milivojević, Filip Kostić, Dušan Tadić, Adem Ljajić i Brašanac.

Napad: Zoran Tošić, Andrija Živković, Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Petar Škuletić.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO