Đerlek: Novopazarsko porodilište među najsavremenijim u zemlji

Novi Pazar – Rekonstrukcija ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru je u završnoj fazi. Građevinski radovi, koji su u toku na akušerksom odeljenju, trebalo bi da budu završeni najkasnije za dvadesetak do trideset dana. To je period kada bi, kako se najavljuje, potpuno rekonstruisano ginekološko-akušersko odeljenje u Novom Pazaru, trebalo ponovo da radi punim kapacitetom.

  
Iako od juna prošle godine, zbog rekonstrukcije rade smanjenim kapacitetom, u novopazarskom porodilištu tokom 2015.obavljen je zavidan broj porođaja sa čak 1545 beba. Sve se još uvek obavlja u rekonstruisanom porodilištu. Za desetak dana biće u funkciji i ginekologija, dok se građevinski radovi izvode samo još na odeljenju akušerstva.
Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru rekao je da očekuje da će svi radovi biti završeni za mesec dana. On je istakao da se pre dva dana sastao is a donatorima iz Turske razvojne agencije Tika, koji su, osim projekta rekonstrukcije, obećali i nabavku opreme, sa kojem će, kako je naglasio Đerlek, novopazarsko porodilište biti jedno od najsavremenijih u Srbiji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO