Direktor TIKA-e: Naša organizacija će pomoći u smanjenju broja nezaposlenih – VIDEO

Novi Pazar – ”Tika je do sada realizovala veliki broj projekata u oblasti zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede, a i dalje ćemo biti pristutni u Novom Pazaru, jer želja nam je da smanjimo broj nezaposlenih u ovom gradu”, izjavio je direktor Turske agencije za Razvoj Tika, Mehmet Bayrak, nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem.

 


Na sastanku u Upravi grada turski donatori su sa predstavnicima lokalne vlasti analizirali postojeće, ali i buduće zajedničke projekte u ovom gradu, među kojima je bilo reči i o uređenju gradske tržnice.  
”Želim da i u budućnosti sa Gradom Novim Pazarom realizujemo veći broj projekata. I u tom kontekstu imali smo jedan jako koristan razgovor. Videli smo koja su to očekivanja i potrebe grada i trudićemo se da u tom pravcu nastavimo”, kazao je Bayrak.
Istakavši značaj renovirnja ginekologije i porodilišta, čija je realizacija u toku, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović najavio je i buduće važne projekte, za koje se očekuje podrška ove turske razvojne agencije, a jedan od takvih je izgradnja gradske tržnice.
”Apliciraćemo kod Tike sa projektom izgradnje gradske tržnice na prostoru današnje robne pijace, koja bi nosila naziv Jeni Bazar. Želja nam je da oživimo trgovinu i da Pazar bude trgovački centar celog regiona. Nekada smo to bili i želja nam je da to ponovo postanemo”, rekao je, nakon sastanka, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.
Nakon sastanka u Upravi grada predstavnici Tike obišli su radove na ginekološkom odeljenju Opšte bolnice, najavljući da će ova turska razvojna agencije i dalje aktivno biti prisutna u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO