Dva smrtna slučaja posledice saobraćajnih nesreća u Novom Pazaru!

Novi Pazar – Nekoliko nezgoda sa nastradalim licima u aprilu na novopazarskim ulicama, upozorenje su svim učesnicima u saobraćaju. Gradske službe i Odeljenje saobraćajne policije preduzimaju sve da ovakvih događaja bude što manje.

Od početka godine, samo u Novom Pazaru, Saobraćajna policija sprovela je sedam sveobuhvatnih lokalnih akcija kontrole učesnika u saobraćaju. Tome treba dodati i svakodnevnu kontrolu vozača na upotrebu alkohola i drugih opijata i još bar dve mesečne, planirane akcije, sa pojačanjima iz policijskih ispostava u susednim gradovima. Gradske službe preduzimaju sve na postavljanju i održavanju signalizacije i prohodnosti ulica. Prošle godine postavljeno je preko 500 novih znakova, a ovih dana u pripremi je osvežavanje horizontalne signalizacije.

Pa ipak saobraćajne nezgode se događaju i upozoravaju bez obzira što svi pokazatelji u prva tri meseca govore o smanjenju njihovog broja. Prošle godine ih je u prva tri meseca bilo 106, ove godine 89. Sa nastradalim licima prošle 44 i 38 ove godine. Teško povređenih 15 prema 13 ove godine. Prošle godine nije bilo poginulih dok u prva tri meseca ove godine život je izgubilo jedno lice. U aprilu koji nije ušao u pomenutu statistiku dogodilo se nekoliko saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama.Svaki život je vredan i treba ga sačuvati. Sve što preduzimaju gradske službe i Saobraćajna policija izgleda nije dovoljno ako i sami učesnici u saobraćaju ne pomognu u tome.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO