Egipat: Dve eksplozije kod hotela, tri žrtve

U bombaškom napadu u blizini hotela u Egiptu, stradalo je najmanje tri osobe, dok je 12 povređeno.

Dve bombe eksplodirale su u blizini hotela u Egiptu gde je boravio sudija, ubivši najmanje tri osobe, javlja državna televizija.

Eksplozije u gradu Ariš dogodile su se dan nakon drugog kruga parlamentarnih izbora. Vojska i policija blokirale su okolnu oblast. Za sada nijedna ekstremistička grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj incident, preneo je Rojters.

Državna televizija i bezbednosni izvori su naveli da je najpre eksplodirao automobil-bomba, a potom je i druga eksplozija ođeknula u toj oblasti, desetak minuta kasnije.

Na lice mesta, oko kojeg je vojska i policija napravila obruč, stigla su vozila hitne pomoći, saopštili su bezbednosni izvori.

Do eksplozija je došlo dan nakon zatvaranja drugog kruga parlamentarnih izbora, navodi britanska agencija, podsećajući da je ogranak Islamske države u Egiptu, Sinajska provincija, izveo slične napade u tom regionu u pokušaju da zbaci vladu u Kairu.

Ariš je glavni grad pokrajine Severni Sinaj koji je udaljen oko 100 kilometara od mesta na kome se srušio ruski putnički avion 30. Oktobra, kada je ubijeno 224 ljudi.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO