Fijasko Apple Watcha? Kupci loše reagovali na pametni sat

Analitičari koji su predvideli da će Apple tokom 2016. prodati 24 miliona satova, svoju prognozu naglo su spustili na 21 milion i to zbog loše reakcije kupaca.

Prva pošiljka Appleovih satova rasprodata je za samo sat vremena nakon što je postala dostupna. Tako je bilo u aprilu ove godine i mnogima se činilo da se “dan po jutru poznaje”. Međutim, izgleda da budućnost najnovije Appleove uzdanice ipak nije tako ružičasta.

Analitičari koji su predvideli da će Apple tokom 2016. prodati 24 miliona satova, svoju prognozu naglo su spustili na 21 milion i to najprije zbog loše reakcije kupaca.

Interes kupaca za pametni sat trenutno je jednak interesu za pomalo posrnule multimedijalne plejere iPod što nikako nije dovoljno za značajniji uspeh.

– Potražnja za Appleovim satovima rapidno pada. Do kraja godine kompanija bi ih mogla prodati 10,5 miliona što je za 500.000 manje od početnih procena – rekao je analitičar Endi Hargreves.

Radi poređenja, Apple je prodao 10 miliona iPhonea 6 i 6 Plus u prvom vikendu, a do kraja prošle godine brojka se popela na 74,5 miliona prodanih primeraka.

Čini se da ljudima koncept “umanjenog smartphonea” na ruci zasad nije dovoljno primamljiv, sve dok im onaj koji nose u džepu pruža mnogo više mogućnosti.

Uprkos dostupnim uređajima renomiranih proizvođača poput Applea, Samsunga, Motorole…pametni satovi na rukama i dalje su prava retkost.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO