Gužve na graničnim prelazima, višesatno čekanje

Na graničnim prelazima na Batrovcima na izlazu iz zemlje formirane su duge kolone i zadržavanja su višesatna, dok se na Horgošu trenutno čeka oko dva sata.

Konstantno je jak priliv vozila i na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, gde se na ulazu u Srbiju čeka oko sat vremena, saopštio je AMSS.

Međuzona sa Mađarskom je puna, a intenzitet saobraćaja se pojačava, navodi se u saopštenju, uz savet vozačima da ka Hrvatskoj koriste granične prelaze Šid, Sot i Bačku Palanku, a sa Mađarskom, Kelebiju ili Bački Breg.

Granični prelazi Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš II otvoreni su od sedam do 19 časova.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema zadržavanja dužih od petnaestak minuta, a ni na prelazima sa Makedonijom nema zadržavanja dužih od pola sata.

U periodu turištičke sezone vreme zadržavanja na graničnim prelazima konstantno varira, pa se apeluje na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze.

Poslednji vikend u avgustu, a ujedno i poslednji vikend pred početak nove školske godine, doneće sasvim sigurno pojačan saobraćaj na svim putevima, kao i na prilazima većim gradskim sredinama.

Saobraćaj se trenutno obavlja bez zastoja i posebnih prekida uz povojne vremenske prilike koje doprinose nesmetanom obavljanju saobraćaja.

U danima pojačanog saobraćaja su česte saobraćajne nezgode, pa se zato vozačima savetuje da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona, da održavaju veće odstojanje, poštuju ograničenja u brzini, a posebno da voze pažljivo na mestima gde je zbog aktuelnih radova izmenjen redovan tok saobraćaja.

Na naplatnoj rampi Bubanj Potok, vreme zadržavanja za naplatu putarine je oko 10-tak minuta sa tendencijom porasta tokom dana.

Na ostalim naplatnim rampama zadržavanja su do pet minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 93 saobraćajne nezgode, u kojima je 49 osoba povređeno, a na žalost, tri lica su smrtno stradala.

Istovremeno, u Beogradu zebeleženo je 47 saobraćajnih nezgoda u kojima su 22 osobe povređene, a dva lica su poginula.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO