Hasanović sa predstavnicima sektora za vanredne situacije o stanju u novopazarskoj Vatrogasnoj službi: Prihvaćeni naši argumenti, doći će bolja oprema

Novi Pazar – Kako bi poboljšali usluge koju vatrogasne jedinice pružaju građanima Novog Pazara, Gradsku upravu posetio je Dragan Dončevski, zamenik načelnika Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice pri Sektoru za vanredne situacije. 
Sastanak je vodio pomoćnik gradonačelnika, Nihad Hasanović i tim povodom izjavio da je sastanak bio veoma konstruktivan. Po njegovim rečima, sugestije koje je imao Grad Novi Pazar su prihvaćene. „Neophodno je da saradnja bude obostrana i da vatrogasci budu prihvaćeni. S druge strane, dobili smo uverenja da će naš grad dobiti bolju opremu u narednom periodu.“ Na ovom sastanku se izrodila i ideja kojom bi deo opreme i ljudstva bio izmešten u drugi kraj grada. Na ovaj način, povećala bi se efikasnost rada vatogasne službe. 
Gospodin Dončevski se osvrnuo na teško stanje u vatrogasnim službama kako u Novom Pazaru, tako i u celoj zemlji, ali je zaključio da očekuju novu opromu koja će biti finansirana kako iz budžeta, tako i iz IPA fondova. 
Učesnici sastanka iskoristili su priliku da pozovu građane na budu obazrivi i ne dovode sebe i okolinu u opasnost. Pomoćnik gradonačelnika Hasanović istakao je da se najavljuje izuzetno sušan i topao period u narednih 40 dana. „Pozivam građana da ne pale vatru na otvorenom, posebno na ruralnom području, da ne pale biljne otpade. Mi smo skoro imali u neposrednoj blizini grada situaciju u kojoj su borići koji su rasli 50 godina izgoreli za nekoliko minuta“. Dončevski je izneo poraznu statistiku od nove godine za Novi Pazar. Naime, u ovoj godini bilo je 270 požarnih događaja, od toga 150 na otvorenom prostoru. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO