Air Serbia: Poleteo “erbas 319”

Novi avion erbas A319 u bojama nacionalne aviokompanije Er Srbije počeo je svakodnevno da saobraća na dnevnim linijama za Milano i London, saopštava kompanija.

Taj avion je zamenio boing 737, koji je do sada leteo na tim rutama, što je deo najavljenih promena u mreži i rasporedu letova ove kompanije, koje predstavljaju ključne korake ka stvaranju nacionalnog avioprevoznika koji ispunjava potrebe putnika i nudi vrhunske nivoe komfora i usluge.

Erbas A319 je nova letelica u floti Er Srbije, sa potpuno novim i promenjenim enterijerom.

Konfigurisana je tako da ima osam sedišta u biznis klasi i 120 sedišta u ekonomskoj klasi, s tim da su sedišta u biznis klasi najbolja u svojoj klasi među svim panevropskim aviokompanijama.

U skladu sa novim izgledom i modernom letilicom, usluga na letu je takođe osvežena novim izborom menija, besplatnim pićem, dok su u biznis klasi gostima ponuđeni individualni iPad tablet računari, sa velikim izborom za zabavu.

Er Srbija je osnovana 26. oktobra 2013. kao nacionalna aviokompanija Srbije.

Opslužuje 29 evropskomediteranskih destinacija direktno sa svoje matične vazdušne luke, međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, sa uslugama prevoza putnika i tereta. U ponudi su i prekookeanske i medjunarodne destinacije u Aziji, Australiji i Americi preko codeshare partnera i svog akcionarskog partnera sa 49 odsto udela, Etihad ervejza.

Aviokompanija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i četiri turboelisna aviona.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO