ALARMANTNO! Postoje sumnje da je jedna zaposlena osoba u vrtiću obolela od tuberkuloze !

66

SANDŽAK – PRIJEPOLJE – U predškolskoj ustanovi “Miša Cvijović” preduzimaju potrebne preventivne mere zbog postojanja sumnje da je jedna zaposlena osoba obolela od tuberkuloze!

O čemu se zapravo radi pitali smo direktora predškolske ustanove “Miša Cvijović”, Huleta Kajevića.

Kajević je rekao sledeće: “Postoji osnovana sumnja da je osoba koja je zaposlena u PU “Miša Cvijović” u Prijepolju bila u kontaktu sa osobama zaraženim TBC-om. Mi smo tražili izveštaj od lišnog lekara ove osobe, da bi videli o čemu se radi. Izveštaj smo dobili i mogu reći da su nalazi trenutno negativni, što znači da nema panike niti straha za roditelje ove dečice. Osoba trenutno ne radi, već se nalazi na bolovanju od 14. oktobra i samo da naglasim da je ona samoinicijativno otišla da detaljnije izvrši pregled. Detaljnije informacije ćemo dobiti kada se urade konačne analize, odnosno kad dodju konačni rezultati. Nadamo se da ćemo iste dobiti u roku od dve nedelje.”

Pitali smo Kajevića šta je ustanova preduzela i da li su roditelji obavešteni o slučaju, na šta nam je odgovorio sledeće: “Uskoro ćemo imati jedan roditeljski sastanak, na kojem će prisustvovati dokrori iz Doma zrdavlja koji će najbolje objasniti roditeljima o čemu se ovde zapravo radi i da li ima mesta za paniku. Takodje bih kao direktor ustanove predložio svim roditeljima koji imaju i tračak sumnje da svoje dete podvrgnu testu.”

Pitali smo zaposlene koliko se često rade preventivni medicinski pregledi zaposlenih, na šta smo dobili odgovor da se redovno na svakih šest meseci vrše sanitarni pregledi koje obavlja Javni zavod iz Užica, na kojima se uzima bris stolice, bris nosa i grla, kao i pregled ruku zaposlenih. Poslednji put je radjen 29. avgusta i sve je bilo u redu. Takodje su naglasili da se redovno vrši dezinfekcija igračaka kao i svih stvari sa kojima deca dolaze u kontakt.

SandzakHaber.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO