Alo: Rasimu uvaljuju socijalu i penzionere!

Beograd – Pošto je PUPS otpao iz kombinacije za novu vladu, briga o penzionerima i radnicima biće poverena Rasimu Ljajiću, saznaje „Alo!“.

Budući premijer Aleksandar Vučić ponudio je Ljajiću mesto ministra rada i socijalne politike, iako je on, kako saznajemo, zainteresovan da nastavi da vodi resor trgovine.

– Ljajić je bio Vučićev prvi izbor za ovo mesto. Do sada je PUPS gotovo po automatizmu dobijao resor socijale, ali sada na red dolaze reforme koje će svakako biti bolne i tu nema mesta za Krkobabiće.
Ako neko treba da saopštava loše vesti penzionerima i zaposlenima, onda je najbolje da to radi neko ko je popularan i u koga javnost ima poverenja. Ljajić je taj posao već radio u vladi Mirka Cvetkovića i sada ga Vučić praktično vraća na taj posao, ali u znatno osetljivijem trenutku – objašnjava naš izvor iz SNS-a.
U SDPS-u se opiru ovakvom aranžmanu, jer smatraju da on treba da nastavi tek započet posao vođenja resora trgovine.
– SDPS se ne plaši posla, ali mislimo da je malo neozbiljno da Ljajić napusti resor trgovine posle samo godinu i po. Ponuđen mu je resor koji je u prethodnoj vladi vodio PUPS, i to bi značilo da ponovo započinje posao koji je radio do 2012. – kaže izvor „Alo!“ iz SDPS-a.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO