APPLE razvija prvi pametni sat (iWatch)

iwatch2

Apple navodno testira sat koji će biti povezan s iPhoneom i putem kojeg će se moći primati, ali i slati poruke i mailovi, a njime će se upravljati glasom.

Apple trenutno testira pametni sat, odnosno računar sa zakrivljenim staklom koje ćemo nositi na ruci i koje će biti bežično povezano s iPhoneom.

Neki analitičari i novinari smatraju da su ovakvi satovi budućnost te da će (delimično) zamijeniti pametne telefone jer više nećemo morati vaditi telefon iz džepa kako bi pogledali ko je poslao poruku ili mail, odnosno da vidimo novosti s Facebooka i Twittera, već ćemo sve te informacije moći vidjeti na satu.

iwatch1

 

Na Huffington Postu kažu da upravljanje ovakvim uređajem neće biti problem jer bi iWatch trebao imati podršku za Appleov Siri tako da bi sve operacije na njemu trebali izvršavati glasom – npr. ako želite nekome poslati poruku, sve što bi trebali napraviti jeste izgovoriti tu poruku i ‘reći’ satu da je pošalje, bez potrebe za vađenjem telefona iz džepa i tipkanja po ekranu.

Treba uzeti u obzir da Apple trenutno samo testira ovaj uređaj tako da nije poznato hoće li ga ikada predstaviti ili će s vremenom odustati od njegovog razvoja, a za očekivati je da ćemo u budućnosti čitati sve više glasina o ovom uređaju jer trenutno, osim informacije da će imati zakrivljeni ekran, nisu poznati detalji poput veličine ekrana, procesora i ostalih opcija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO