Baćićanin potvrdio pisanje Sandzakhabera – Podržao Zukorlića

bacicaninBaćićanin za Sandžak TV: Jedinstvena Islamska zajednica i sa muftijom Zukorlićem na čelu

Novi Pazar – Gostujući u emisiji Intervju dana na Sandžak televiziji generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin između ostalog, govorio je o problemima koji se moraju rješavati u ovom gradu, jedinstvu Islamske zajednice i iskazao svoje mišljenje o još jednoj opozicionoj stranci Bošnjačkoj demokratskoj zajednici.

Na pitanje da li bi SDA Sandžaka pristala na uslov BDZ-a da se podrži jedna i jedinstvena IZ na čelu sa muftijom Zukorlićem, Baćićanin je kazao da je SDA svakako za jednu i jedinstvenu Islamsku zajednicu.

„Mislim da to nije želja samo SDA Sandžaka, generalnog sekretara SDA Sandžaka, rukovodstva stranke, već je to želja svih članova i ubeđen sam svih Bošnjaka Novog Pazara, Sandžaka pa možemo reći i Srbije, jedinstvena i jedna IZ. Nama je vjera jedna, knjiga nam je jedna, Allah dž.š. nam je jedan i naravno da oko toga proizilazi i IZ oko koje ćemo se ujediniti, da treba da bude jedna i jedinstvena“, dodao je Baćićanin.

On je u emisiji iskazao svoje mišljenje i o Bošnjakoj demokratskoj zajednici za koju je kazao da je to izborna volja građana Novog Pazara koja se mora poštovati.

„U koliko hoćemo da poštujemo sebe, moramo poštovati druge. U koliko hoćemo da poštuju ljudi nas, mi moramo poštovati te ljude i u ovom slučaju mi moramo da poštujemo izbornu volju građana. Onaj ko se usudi da ruši izbornu volju građana, uzeo je veliko breme na svoja leđa“, kazao je Baćićanin.

On je pored ovih pitanja, govorio i na teme kako je funkcionisala vlast u Novom Pazaru, kako trenutno funkcioniše, kakva je situacija u ostalim gradovima u Sandžaku u kojima SDA sudjeluje u vlasti i koliko im je teško pao izlazak iz vlasti.

video na linku

Podsetimo ekipa sandzakhabera je dana 10.2.2013 u tekstu odbrojavanje je počelo od odbobrnika iz redova SDA emitovala sledeći tekst

NOVI PAZAR –  Da li će gradska skupština dobiti novu većinu, ili će je zameniti neka stara ili možda nova-stara većina pitanje je koje se ovih dana u Novom Pazaru postavlja na svakom mestu, u kafiću, kafečajnici pa čak i u bioskopu “koji ponovo radi”.

Razgovara se intenzivno, svako sa svakim, a kako ekipa sandzakhabera ekskluzivno saznaje problem će biti rešen za nekoliko dana.

U najvećem problemu se nalazi SDA koja što zbog svojih unutarstranačkih problema, što zbog nepromišljenih izjava njihovog lidera Sulejmana Ugljanina a vezano za Islamsku Zajednicu ima problem okupiti odbornike, jer u njihovim redovima postoje kako tvrdi naš izvor čak tri odbornika koji su spremni poslušati Adema Zilkića koji je zbog Ugljaninovih izjava veoma ljut i ukoliko on tako naredi mi možemo oformiti svoj sopstveni poslanički klub.

Da podsetimo problem je nastao zbog Ugljaninove izjave o ujedinjenju Islamske Zajednice kada ga je žestoko isprozivao Muftija beogradski Muhamed Jusufspahić.

Sve ovo se dešava zbog njhovog mešanja u verska pitanja, tvrdi naš izvor i kaže: “vi znate da su oni išli i pregovarali sa onim tamo nepriznatim mešihatom, mi koji poštujemo jedinu ispravnu islamsku zajednicu nećemo da slušamo Zukorlića i sa njim nema šta da razgovaramo. Nećemo nikada prodati našeg Reisa Adema Zilkića“.

Na pitanje šta će se onda desiti pošto SDA nema većinu on kaže “mi ćemo podržati bilo koga, samo da nije Muamer, jer nećemo da učestvujemo u prljavim poslovima njihovim”

Šta će se desiti, da li će SDA uspeti da konsoliduje svoje redove nismo uspeli da saznamo jer na uporne pozive Ademu Zilkiću na koje nije odgovarao ekipa Sandzakhabera nije uspela da dobije odgovore.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO