Barsa kroz muke do polufinala. Bayern nemilosrdan! (video)

pedro-mesi

Barselona je uz dosta muka došla do polufinala Lige šampiona, a PSŽ iako nije izgubio meč ispada. Na Nou Kampu je bilo 1:1 i Barsa zbog gola u gostima ide dalje, a Parižani završavaju takmičenje. Nisu zaslužili da ispadnu, igrali su odlično, ali oba kluba nikako nisu mogla dalje…

Lionel Mesi je zbog povrede meč počeo na klupi, nije ništa želeo da rizikuje Tito Vilanova, pa je meč umesto najboljeg igrača sveta počeo Sesk Fabregas. Interesantno je bilo videti i Adrijana na poziciji štopera, mada mu to nije bio prvi put da igra ove sezone: Valdes; Alves, Pike, Adrijano, Alba; Ćavi, Buskets, Inijesta; Fabregas, Vilja, Pedro.

Karlo Anćeloti je u odnosu na prvi meč izostavio Dejvida Bekama i Matuidija, a susret su počeli kao centralni vezni Tijago Mota i Marko Verati: Sirigu; Žale, Silva, Aleks, Maksvel; Verati, Mota; Pastore, Mura; Laveci, Ibrahimović.

Početak meča sličan kao i onaj u Parizu, Barsa dominira na sredini, a PSŽ preti iz kontri, samo što sada nisu pogodili stativu… Šanse su imali Laveci, Ibrahimović i Mura, ali je mreža Barse ipak mirovala u prvom poluvremenu. Barselona je bila tiha u prvom delu, držali su loptu i čekali svoju šansu koje ipak u prvih 45 minuta nije bilo. Bar ne one 100%.

U nastavku šok na Nou Kampu u 50. minutu. Kontra je sevnula još jednom, Ibrahimović je uposlio Pastorea koji je izašao sam ispred Valdesa i uspeo da ga savlada za vođstvo PSŽ-a. Iste sekunde je Tito Vilanova podigrao sa klupe Mesija, a uveo ga je u 62. minutu umesto Seska Fabregasa. Imao je PSŽ dve prilike da dođe do ogromnih 2:0, ali nisu uspeli opet da savladaju Valdesa, a onda… Celih devet minuta je bilo potrebno Lionelu Mesiju da napravi nešto sjajno, prošao je dvojicu, uposlio Vilju, koji je majstorski ostavio za Pedra koji odličnim udarcem matira Sirigua.

Gameiro i Bekam dobijaju šansu od strane Anćelotija, a sedam minuta pre kraja Vilanova pravi jedan defanzivan potez i uvodi Songa umesto Vilje… Vodio se onom starom dobrom, “što je sigurno, sigurno je”. U 87. minutu Inijesta je sjajno predriblao dva igrača PSŽ-a (Žalea i LAeksa), ali je udarac koji je usledio bio neprecizan. Uspela je Barsa do kraja da sačuva ovih 1:1 i da ode u polufinale, gde ćemo gledati dva španska i dva nemačka kluba. A ko će sa kim igrati u polufinalu saznaćemo u petak kada će biti žreb… Da li će biti velikog španskog i velikog nemačkog derbija?

mandzukic

Bajern je u polufinalu Lige šampiona! Bavarci su i u drugom meču uspeli da savladaju Juventus, ovoga puta u Torinu identičnim rezultatom kao u Minhenu – 2:0! Sjajna predstava Bajerna još jednom, a s druge strane bleda stara dama koja mora još da se pojača kako bi bila konkurentna u Evropi.

Juventus je počeo sa mnogo ofanzivnijom posavom u odnosu na meč na Alijanc areni: Bufon; Bonući, Barzalji, Kjelini; Asamoa, Pogba, Pirlo, Markizio, Padoin; Vučinić, Kvaljarela. Zbog suspenzija nije bilo Lihtštajnera i Vidala, ali ni povređenog Đovinka. S druge strane Hejnkes nije mogao da računa na povređenog Krosa, pa je tim Bajerna izgledao ovako: Nojer; Lam, Van Bujten, Dante, Alaba; Martinez, Švajnštajger; Riberi, Miler, Roben; Mandžukić.

Juventus je počeo meč otvoreno, ali je Bajernova taktika ponovo bila dobra i uspeli su da zaustave početne atake stare dame, pa su domaći vrlo brzo prepustili sredinu terena Bavarcima. Bajern je u prvom poluvremenu imao nekoliko polu prilika, ali nijednu 100%. Juve nije imao mnogo ideja u napadu, pokušavali su da probiju po bokovima, ali su Lam i Alaba bili odlični. Najbolju šansu za Juve imao je Pirlo kada je šutirao iz slobodnog udarca, ali je pokušao da postigne gol udarcem u Nojerov ugao… Nije se dao prevariti golman Bajerna. Opet je morao prinudnu izmenu da izvrši u prvom poluvremenu Hejnkes, baš kao i u Minhenu, sada se povredio Van Bujten, a zamenio ga je Boateng.

Na startu drugog dela igre odmah prilika za Juventus, ali je udarac Kvaljarele otišao pored gola. Bajern je opet uspeo da smiri igru, a Roben je umalo sve rešio u 57. minutu, Bufon je već bio savladan ali je lopta pogodila stativu. U 64. minutu nije bilo spasa za Juventus, Švajnštajger je centrirao, Martinez šutirao, Bufon uspeo da odbrani i odbije, a na pravom mestu je kao po običaju ove sezone bio Mario Mandžukić. Bajern je poveo, a Juventusu je trebalo da postigne četiri gola do kraja meča. Dva minuta kasnije Miler propušta odličnu priliku za Bajern posle kontre i pasa Robena.

Uveo je Konte Matrija, Islu i Đakerinija ne bi li došao do brzog gola, ali od toga nije bilo ništa, pa je svima oko 70-tog minuta bilo jasno da Bajern ide u polufinale. Izveo je do kraja meča Hejnkes Riberija i Mandžukića, a uveo Pizara i Luiza Gustava. I upravo je Pizaro u nadoknadi vremena postigao drugi gol za Bajern, posle odlične asistencije Švajnštajgera.

Bajern zasluženo ide u polufinale, bili su mnogo bolji u ovom dvomeču, a sada je i čelnicima Juventusa jasno da moraju još da rade kako bi stvorili tim koji će moći da se takmiči sa onim najjačim u Evropi. Za Italiju je ovo dovoljno, ali ne i za Ligu šampiona. Bavarci će pokušati da opet stignu do finala, čak treći put u poslednje četiri godine… Da li će im se posrećiti?

Pregled utakmice Juventus – Bayern OVDE

Izvor: SportKlik

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO