Bayern se kockao!!! Malagin san i dalje traje!

UEFA-Champions-League-Fixtures-for-Wednesday-Dec.-07th-20111

Poslednje dve ekipe koje su obezbedile plasman u četvrtfinale Lige šampiona su Bajern i Malaga. Arsenal je slavio u Minhenu sa 2:0 i gol ga je delio od naredne runde, ali su Bavarci prošli dalje zbog pobede u Londonu od 3:1, dok je Malaga sa 2:0 nadoknadila minimalan poraz od Porta u prvom meču. Među osam najboljih u eliti su i Barselona, Galatasaraj, Real, Juventus, PSŽ i Borusija Dortmund, a žreb je u petak.

Bajern kao da je potcenio desetkovani Arsenal, što im se “obilo o glavu”, ali ne i u potpunosti, jer su do poslednje sekunde strepeli da li će se ukrcati u voz za četvrtfinale.

Bez Podolskog, Vilšera, Sanje, i Vermalena koji je ostao na klupi, tobdžije su hrabro krenule ka golu Nojera i povele već u trećem minutu. Odbrana Bavaraca je ostavila previše prostora, Kazorla je to iskoristio i proigrao Volkota. On je imao mnogo prostora na desnoj strani, uputio je oštar centaršut po zemlji u peterac, a na pravom mestu bio je Olivije Žiru i zakucao loptu u mrežu.

Bio je to najbolji mogući početak po pulene Arsena Vengera, ali su bez razloga stali nakon toga i do odmora ostali bez prave prilike. Bajern je preuzeo kontrolu, jalovo pretio, ali je oterao rivala od Nojera.

Kros je u dva navrata testirao Fabijanskog, koji je prvi put branio u Ligi šampiona ove sezone, a odličnu priliku imao je Miler na isteku pola časa igre. Mertesaker je loše reagovao, lopta je došla do Tomasa Milera koji je iskosa sa desne strane pogodio samo spoljni deo mreže gola gostiju.

Po povratku sa pauze Bajern je krenuo daleko agresivnije, opsedao gol Fabijanskog i nije ni milimetar prostora ostavljao protivniku. Roben je prvi zapretio ali je njegov pokušaj izblokirao Arteta, da bi Kros zatim gađao pred gola. Međutim, Bavarci su sami sebe doveli do toga da strepe u finišu.

Najbolju priliku na meču propustili su u 68. minutu. Tomas Miler je majstor fudbala, što se i znalo, ali je to još jednom podelio sa svetom. Nemački reprezentativac je fenomenalno, petom izbacio Robena po desnoj strani, Holanđanin je izašao sam pred Fabijanskog i šutirao špicem, ali je golman Arsenala izbacio loptu u korner i sačuvao nadu svom timu.

Ona je bila dodatno podgrejana pet minuta pre kraja susreta. Kazorla je izveo korner sa desne strane, a Košćelni se vinuo u vazduh i glavom matirao Nojera. Golman Bajerna je potom legao na loptu i nije želeo da je da rivalu, pa je došlo do koškanja, ali se sve brzo smirilo, a Bavarci su i pored neubedljive igre na Alijanc areni, zahvaljujući blistavoj partiji u Londonu otišli u četvrtfinale.

Na La Rosaledi viđeno je pravo šahovsko nadmudrivanje u prvom poluvremenu. Porto je čuvao gol prednosti, Malaga nije znala kako da anulira zaostatak iz prvog meča sve do pred sam odlazak na pauzu, a u nastavku zahvaljujući isključenju Defura i pogotku Santa Kruza nastavila svoj san.

Malo toga su prikazali i jedni i drugi osim oštrih startova po celom terenu, pa je sudija Nikola Ricoli pokazao čak pet žutih kartona u prvom poluvremenu. Pored toga, čini se da je neopravdano poništio gol domaćinu.

Posle jedne duže akcije u 40. minutu i centaršuta sa desne strane Baptista je pao nakon što je odgurnut sa leđa i u padu je oborio, čini se nenamerno, golmana Heltona, pa je Saviola uzalud sproveo loptu u mrežu. Samo tri minuta kasnije, Malaga je ipak povela.

Saviola i Itura su kombinovali na desnoj strani, lopta je došla do Iska kome je ostavljen prostor što je on kaznio snažnim udarcem nakon kog je “bubamara” zakačila jednog defanzivca Porta i preskočila Heltona, pa se krenulo od nule.

To je kratko trajalo, jer je po goste sve nizbrdo krenulo od 49. minuta. Tada je Defur bio vrlo neoprezan i prvo je dozvolio Hoakinu da mu pobegne, da bi ga onda sapleo i oborio s leđa, pa mu je Ricoli opravdano pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Bilo je jasno da će Porto teško izdržati do kraja sa desetoricom, i nije. Dugo je trajala opsada gola Heltona, Isko je zapretio u dva navrata, a onda bio arhitekta gola vrednog plasmana među osam najboljih.

Posle njegovog kornera sa desne strane, najviši u skoku bio je rezervista Santa Kruz i glavom zatresao mrežu za 2:0, što je rezultat koji je debitanta Malagu odveo u četvrtfinale!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO