Biševac – Skat: Pazar nije na kraju sveta (video)

Novi Pazar – Trenutna aktuelna politička i ekonomska situacija u Novom Pazaru i Sandžaku, ali i planovi buduće saradnje, bile su glavne teme sastanka između gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skata, koji treći put boravi u Novom Pazaru.
”Ovo nije kraj sveta. Mi smo zainteresovani za Novi Pazar, koji je integralni deo ove zemlje i veoma je važno da se ovaj kraj razvije”, ocenio je Skat nakon sastanka u Gradskoj upravi.
Zahvalivši ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kajlu Skatu na poseti, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je istakao da će obezbeđivanje konkretne ekonomske i stručne pomoći lokalnim privrednicima i ubuduće biti zajednički cilj od prioritetne važnosti.
”Znamo da do sada naije bilo stranih investicija zbog postojeće infrastrukture. Zajednički nam je cilj da olakšamo domaćim pribvrednicima i omogućimo im konkretnu ekonomsku i stručnu pomoć”, rekao je Biševac.
Ambasador Skat je rekao da je Ambasada SAD zainteresovana za ovj kraj i ocenio da je razvoj Novog Pazara od velikog značaja, te najavio nastavak i unapređenje saradnje u tom cilju.
”Produžitćemo našu saradnju kroz pomoć preduzetnicima, da oni znaju bolje o marketingu i plasmanu na svetsko tržište. Džins iz Novog Pazara je poznat po celom svetu i mislim da ima potencijala za unapređenje i bolji plasman i na svetskom tržištu – zaključio je Skat u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO