BLIC: JANKOVIĆ POČEO KAMPANJU “Srbija treba da bude zemlja pristojnih građana, a ne podanika”

Prvi predizborni skup kandidata za predsednika Srbije Saše Jankovića održan je večeras u Hali sportova na Novom Beogradu.

– Bio sam državni službenik, ali nikad nisam pomislio da sam država. Služio sam joj časno i pošteno. Sistem ne rušim, znam da ga popravim. U normalnim vremenima, ja se ni po čemu ne ističem, kada je teško, ustajem, neću se uplašiti niti ustuknuti – rekao je Janković, između ostalog, u obraćanju okupljenima.
– Ne želim da vas lažem, neću da vam obećavam da ću vas zaposliti lečiti, hraniti… svima nam treba nešto drugo. Treba nam država. Ovo nije pitanje da li ću ja biti predsednik već da li će bilo ko od vas moći da radi posao, a da se ne klanja. Treba nam država čiji službenici odgovaraju pred zakonom, a ne pred sudom partije – naveo je on.
– Koštaće ih životi iz helikoptera, poplava, rušenje, vezivanje ljudi, proganjanje novinara…Ovo nije država, već privatna firma radikalske porodice Topalović: Vojislava, Tomislava i Aleksandra. Svađaju se oko plena, dalje neće moći. Ozdravićemo Srbiju. Prvo, glasajmo na izborima. Pokrenimo voljene, porodicu i prijatelje. Ako i kada postanem predsednik, vratiću smisao i dostojanstvo institucijama. Srbija neće biti zemlja ropskog rada. Obećavam da će Ustav da važi. Obećavam da me se nećete stideti. Vaš sam kandidat za predsednika. Obećavam da ćemo odluke donositi kao Srbija, a ne kao bratija. Srbija treba da bude zemlja pristojnih građana, a ne podanika. Hoćemo Evropu u Srbiji, a ne Srbiju u Evropi – rekao je Janković, čiji je govor praćem gromoglasnim aplauzima.

Podršku Jankoviću svojim dolaskom iskazale su brojne poznate ličnosti, glumci Predrag Ejdus, Branko Cvejić, Branislav Trifunović, Branislav Lečić, zatim Duda Ivković, Beba Balašević, Vlado Georgiev, Dragan Šutanovac, Zoran Živković…

Skup, kojem prisustvuje nekoliko hiljada ljudi, počeo je intoniranjem himne.

Na skupu je govorila i majka dečaka Alekse Jovanovića, koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja, dok je glumac Dragan Mićanović izrecitovao stihove pesme Vladislava Petkovića Disa “Naši dani”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO