Bosnom behar probeharao, Vedo nas u Brazil poveo

Pogotkom Vedada Ibiševića u 69. minuti protiv Litvanije i pobjedom naše reprezentacije, BiH je ostvarila historijski uspjeh i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

br />
20131015-222551.jpg

Na fotografijama možete vidjeti kako su Vedin gol i pobjedu naše reprezentacije i plasman na SP dočekali i proslavili navijači širom BiH. Slavlje traje u većini bh. gradova, a ne sumnjamo da će potrajati do duboko u noć.

Pakao u zeničkom “Zmajevom gnijezdu”

Više od 6.000 navijača u zeničkom “Zmajevom gnjezdu”, na kultnom stadionu “Bilino polje”, gledalo je zajednički večerašnju utakmicu iz Kaunasa gdje su naši “Zmajevi” izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Zenička ljepotica izgledala je kao da se utakmica igra u Zenici: svi mogući navijački rekviziti, reakcija na svaku priliku, poništeni gol Edina Džeke, a onda i historijski gol Vedada Ibiševića, kojim smo slomili otpor Litvanaca, koji su se borili za čast i, navodno, obećanu premiju od Grka.

Zajedno s navijačima, utakmicu su pratili i bivši reprezentativac Nermin Šabić, poznati zenički i bh. glumac Haris Burina, golman Čelika Adi Adilović, kompletan tim Ženskog košarkaškog kluba Čelik…

Iz Sinja nam se, s čestitkama za plasman na Mundijal i najljepšim željama za Kurban-bajram, javio bivši prvotimac Čelika Boris Pavić… Tek što je utakmica završila, sve gradske ulice su bile zakrčene od automobilskog “carusela”. Pred Zeničanima je, u svakom slučaju duga i lijepa noć, u kojoj će malo ko spavati.

Hiljade Tešnjaka na ulicama proslavilo pobjedu bh. reprezentacije

Hiljade Tešnjaka proslavljaju minimalnu, ali veličanstvenu pobjedu „Zmajeva“ u Kaunasu koja je definitivno vizirala kartu za Mundijal naredne godine u Brazilu. Iako su i Tešnjaci duboko vjerovali u pobjedu svoje reprezentacije, iskustva dva puta protiv Portugala, te Danske i Srbije i Crne Gore, kada smo bili nadomak plasmana na veliko takmičenje, ostavljala su mrvicu sumnje i straha da bi nešto moglo krenuti po zlu.

Srećom nije i BiH je u Brazilu. Kao i ulice mnogih gradova širom BiH, i ove u Tešnju su ispunjene slavljem i radošću o čemu svjedoče i fotografije načinjene prije nekoliko trenutaka u centru Tešnja.<

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO