Brničanin: Ovog leta bez restrikcija vode

filter_vodaSnabdevanje Novog Pazara vodom ovog leta će biti znatno bolje i, za razliku od prethodnih godina, neće biti restrikcija, rekao je danas radiju  direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin.

Tropske temperature zabeležene ovih dana povećale su potrošnju vode, pa tako žitelji pojedinih delova grada tokom većeg dela dana uopšte nisu imali vodu ili je pritisak bio veoma slab.

Direktor “Vodovoda” Hanefija Brničanin kaže da će ti problemi potrajati dok se ne završi izgradnja buster stanice “Raška”, čije puštanje u rad će poboljšati vodosnabdevanje.

“Očekujem da izvođači završe radove na izgradnji buster stanice za 20 do mesec dana. Takođe, do tada će i “Vodovod” okončati radove na usisno-potisnim cevovodima i tek onda će građani osetiti bolje vodosnabdevanje . Mi do danas nismo imali restrikcije, pa ih ovog leta nećemo ni uvoditi”, istakao je Brničanin.

On je dodao da štrajk radnika ovog preduzeća neće uticati na snabdevanje Novog Pazara vodom i da je u okviru minimum procesa rada predviđeno normalno distribuiranje vode građanima.

“Poštovanje minimum procesa rada podrazumeva i da filtersko postrojenje radi nesmetano. Količina vode koja se prerađuje u periodu kada su radnici u štrajku i kada rade punim kapacitetom je ista i zato nema bojazni da će biti problema u distribuiranju vode građanima tokom trajanja štrajka”, rekao je Brničanin.

Građani Novog Pazara već godinama se tokom leta suočavaju sa nestašicom vode. Pored nenameskog trošenja vode tokom letnjih meseci, glavni problemi sa kojim se suočava “Vodovod” su ogromni gubici u mreži i divlji priključci kojih prema nekim podacima ima oko 3.000.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO