Buster stanica puštena u rad u Novom Pazaru – foto

Novi Pazar – U prisustvu ambasadora Kuvjta, Yousef Ahmad AbdulSamada, puštena je u rad buster stanica, za koju je sredstva obezbedila upravo Vlada Kuvajta, posredstvom minstra u Vladi Srbije, Rasima Ljajića i rukovodstva grada Novog Pazara, na čelu sa dr Mehom Mahmutovićem.

Država Kuvajt uložila je u bolje vodosnabdevanje Novopazaraca pola miliona eura. Buster stanicu je, presecanjem vrpce u rad pustiogradonačelnik Mahmutović.

„Problem rešavamo najviše zahvaljujući Kuvajtu, donaciji te zemlja ali i ministru Ljajiću kao posredniku u donaciji. Vlada Kuvajta podržaće i druge projekte od vitalnog značaja, a dobili smo uveravanja od njegove ekselencije da ćemo dobiti prilku i za ostvarenje kontakata sa kuvajtskim privrednicima. O se objekta i njegovog značaja tiče, malo je reći a je buster stanicom rešen veliki problem svih građana“, istakao je Mahmutović, zahvalivši Ambasadi Kuvajta na prijateljskom odnosu prema Novom Pazaru.

Voda je kao osnovni izvor života i preduslov normalnog funkcionisanja. Prema rečima ambasadora Yousef Ahmad Abdulsamada, problem vodosnabdevanja odabran je za rešavanje jer „zemlja iz koje on dolazi puno energije usmerava prema kvalitetnijem življenju i preduslovima za poboljšanje opšteg standarda“.

Iz Ambasade su najavili nastavak saradnje Kuvajta i Srbije u različitim oblastima, sa posebnim osrtom na podršku Sandžaku. Izgradnja buster stanice je jedan od kapitalnih investicionih projekata gradske vlasti, realizovanog u cilju trajnog rešavanja problema snabdevenosti vode, odnosno povećanja kapaciteta vode kroz sistem,

do kranjih korisnika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO