Ćiro Blažević: Razbićemo Srbiju sa 4:0, 1999. se neće ponoviti!

hrvatska

Legendarni hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević koji je 1999. s klupe predvodio Hrvatsku u kvalifikacionom meču za EURO 2000 protiv Srbije, smatra da se taj meč sa Maksimira neće ponoviti i da “orlovi” nemaju ama baš nikakve šanse u narednom duelu.

“Taj rezultat od 2:2 iz 1999. sada se ne može ponoviti. Kompozicija hrvatske ekipe ima nešto više. Hrvatska reprezentacija je danas kvalitetnija od one koju sam ja vodio protiv Jugoslavije. Pogledajte samo cenu hrvatskih igrača. Modrić u Real Madridu, Mandžukić u Bajernu, Srna je kapiten Šahtjora, Lovren u Lionu. Srbi nemaju nikakve šanse”, maltene je povikao Blažević u intervjuu za “Jutarnji list”.

Sugerišući sadašnjem selektoru Igoru Štimcu da ne “pali” dodatno svoju ekipu, pošto ima ionako ogroman motiv, Blažević je istakao da “vatreni” moraju igrati sa dva napadača, idealno bi bilo sa Mandžukićem i Eduardom.

Blažević je na sebi karakterističan način prokomentarisao i izjavu selektora Srbije Siniše Mihajlovića koji u Dariju Srni vidi najopasnijeg igrača Hrvatske.

“Ako tako misli, ‘pop….o’ je. Srna je značajan, njegovi proboji i slobodni udarci su važni, ali, imamo mi ‘je……h’ igrača. Mandžukić je najveća svetska enigma, niko ne može rešiti to kretanje, ni on ne zna kuda će ići. Presudiće Modrić. Ako će igrati kao protiv Mančestera, Srbi nam ne mogu ništa. Pet puta će Mandžukića gurnuti u šansu. Sviđa mi se i Perišić, šteta što se povredio i ne igra. Sada ćemo videti koliko je Štimac talentovan. Dobar je, ali još nije Ćiro”, rekao je Blažević.

Za kraj, bivši selektor “vatrenih” prokomentarisao je i mogući povratak Dejana Stankovića u tim Srbije, a usput je prognozirao i rezultat.

“Ja bih voleo da Mihajlović stavi Stankovića u tim ali – neće ga staviti! I Siniša veruje u mladost, starost je za k…., starost je dekadencija. Hrvatska će dobiti sa 4:0. Ako su Hrvati bez pušaka zgazili petu vojnu silu, što je Jugoslavija bila, ako su svet osvojili fudbalskim talentom i kockastim dresovima, komforno će pobediti i Srbiju”, zaključio je Blažević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO