CLA sve traženiji, Mercedes uvodi 3. smenu u Mađarskoj

Zbog velike potražnje kupaca za kompaktnom limuzinom CLA, Mercedes će u maju uvesti treću smenu u svojoj fabrici u Kečkemetu, čime će taj pogon dostići svoj maksimalni proizvodni kapacitet.

Na taj naćin, Mercedesova fabrika u Mađarskoj pridružiće se fabrici u nemačkom Raštatu koja je prešla na rad u tri smene još u oktobru 2012.

U ove dve fabrike proizvode se modeli iz nove generacije Mercedesovih kompaktnih automobila sa prednjim pogonom. U fabrici u Mađarskoj, koja zapošljava oko 3.400 radnika, osim Mercedesa CLA izrađuje još i B klasa, dok sa proizvodnih traka pogona u Raštatu, pored B klase, silaze još i primerci A klase i krosovera GLA.

Zbog povećanog interesovanja kupaca tokom 2013, zaposleni u obe fabrike često su radili i subotom.

Nakon odlične 2013. godine, prodaja nove generacije Mercedesovih kompaktinh vozila sa prednjim pogonom nastavlja da raste i u prvim mesecima 2014. U februaru je kupcima širom sveta isporučeno 28.211 automobila A i B klase i modela CLA, što predstavlja rast od 27,4 odsto u odnosu na isti mesec 2013. godine.

U prva dva meseca 2014. prodato je 55.409 Mercedesa baziranih na platformi sa pogonom na prednje točkove ili 29,7 procenata više nego u istom periodu prethodne godine.

Mercedes očekuje dalji rast prodaje automobila iz game kompaktnih modela zahvaljujući nedavnom lansiranju krosovera GLA u Evropi.

Nemački proizvođač prodao je ukupno 371.399 primeraka kompaktnih vozila u 2013, što predstavlja rast od čak 64 odsto u poređenju sa 2012. godinom.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO