Dačić je ljut – Odstupanje od stava SPS pokušaj mog rušenja

Beograd – Lider socijalista Ivica Dačić najavio da će zakazati sednice Predsedništva i Glavnog odbora SPS-a jer, kako kaže, u toj stranci ne mogu da postoje dve politike.

Ivica Dačić izjavio je da javna odstupanja od stava socijalista o nastavku saradnje sa Srpskom naprednom strankom dovodi u vezu sa pokušajima njegovog rušenja u SPS-u, prenosi Beta.

“To je legitimno, ali na sednicama partijskih organa. Posle donošenja odluke niko nema pravo da iznosi drugačije stavove bez posledica”, naveo je Dačić.

Dačić, koji je na pitanja Politike odgovorio pisano jer se nalazio izvan zemlje, najavio je da će zakazati sednice Predsedništva i Glavnog odbora SPS-a jer u toj stranci ne mogu da postoje dve politike, i dodao da će “svako morati da objasni svoje postupke”.

Funkcioner SPS Novica Tončev izjavio je pre nekoliko dana da SPS ne treba da bude u Vladi Srbije pošto SNS ima većinu, ali je dodao i da će poštovati odluku organa svoje stranke o tom pitanju.

Na to je reagovao potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, rekavši da će predložiti lideru svoje stranke Aleksandru Vučiću da vladu formira bez socijalista.

U izjavi Ivice Dačića ističe se da je Predsedništvo podržalo njegov stav da treba nastaviti saradnju sa naprednjacima, i navodi da će onaj ko misli drugačije od organa stranke “morati da bude moj protivkandidat na kongresu, ili mu neće biti mesta u rukovodstvu”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO