Danas će se ponoviti izbori u 14 turskih opština

Vrhovni izborni odbor je proglasio nevažećim lokalne izbore u 13 opština, uključujući i one u provincijama Yalova i Agri, zbog “neregularnosti” u izbornom procesu. Odlučeno je da će se izbori ponoviti i u distriktu Gomu.
Oko 203 hiljade građana Turske će danas ponovo izaći na izbore, kako bi izabrali lokalno vodstvo za mandat od narednih 5 godina.
Glasanje je najprije počelo u provinciji Agri, na istoku zemlje, gdje pravo glasa ima 79 hiljada i 498 građana. Glasanje će se vršiti na ukupno 310 birališta.
U provinciji Yalova, na 245 birališta pravo glasa ima 75 hiljada i 813 osoba. Birališta će biti zatvorena u 17.00 sati.
Glasanje će se takođe održati u distriktu Aydintepe, u provinciji Bayburt; u gradu Tercan, provincija Erzincan; u distriktu Sabanozu, provincija Cankiri i distriktu Buharkent, provincija Aydin.
Lokalni izbori će biti ponovljeni i u distriktu Gomu, provincija Afyonkarahisar; distriktima Yesilyurt i Ortakoy, provincije Tokat i Corum; distriktu Guroymak, provincija Bitlis; distriktu Sorgun, provincija Yozgat; distriktu Mahmudiye, provincija Eskiehsir; distriktu Catalzeytin, provincija Kastamonu i Baglami, gradu u provinciji Nigde, u centralnom dijelu Anadolije.
Na lokalnim izborima održanim 30. marta, vladajuća AK Parti je odnijela treću izbornu pobjedu zaredom, sa 45,5 posto osvojenih glasova.
(AA)
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO