Danas o maturi i trećem testu

tomislav-jovanovic-1381179411-377617

Kraljevo – Prema najavama ministra prosvete, danas će biti saopšten način na koji će biti realizovan završni ispit u osnovnim školama i kako će se bodovati treći test.
“Treći test opšteg znanja će biti u sklopu završnog ispita, a na koji način će biti vrednovan to ćemo sutra dogovoriti”, rekao je ministar na jučerašnjoj konferenciji za medije u Kraljevu nakon sastanka sa gradonačelnikom Draganom Jovanovićem.

Ministar je poručio da završni ispit mora da se realizuje i to na način koji je propisan zakonom iz 2003. godine i dodao da je Ministarstvo već sada započelo pripremu za završni ispit za narednu 2014/2015 školsku godinu.

“Započeli smo pripremu na vreme, kako ne bi mogao neko da nam prigovori da kasno radimo”, porucio je ministar i dodao da se završni ispit 2014. godine mora održati u jednakim uslovima za sve ucinike bez mogućnosti krađe testova.

“Meni kao ministru nije zadatak da ukidam, nego da učinim prijemčljivim to što radimo. Taj završni ispit ne sme biti opterećenje ni za decu, roditelje i nastavnike, nego treba da predstavlja prirodan sled”, ukazao je ministar.

sandzakhaber / izvor: tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO