Delegacija Azerbejdžana u bajramskoj poseti Novom Pazaru

azerbejdzanci

Saradnja Ambasade Azerbejdzana i grada Novog Pazara bila je tema razgovora vođenog tokom susreta gradonačelnika Meha Mahmutovića sa diplomatskim predstavnicima te zemlje. Azerbejdžan je tokom poslednjih nekoliko godina u našem gradu podržao realizaciju različitih projekata iz nekoliko oblasti, među kojima prednjači doprinos kulturi.

„Nova dvorana Kulturnog centra napravljena je sredstvima iz Azerbejdžana. Njegova ekselencija, ambasador Hasanov veliki je prijatelj Novog Pazara a danas u njegovo ime u našem gradu boravi delegacija na čelu sa prvim sekretarom. Planiraju da tokom posete, posredstvom Centra za socijalni rad , našim sugrađanima povodom Bajrama doniraju kurbane. Reč je o socijalno najugroženijim porodicama i zato će se pomoć distribuirati posredstvom nadležne ustanove“, rekao je gradonačelnik Mahmutović, ističući da je najavljena i realizacija novih oblika saradnje. On je podsetio da na koridoru 11 koji će prema svim planovima proći kroz Sandžak, radi azerbejdžanska firma.

Anar Ajamov, zamenik ambasadora u ambasadi Azerbejdzana I Azad Pashayev, Prvi sekretar istakli su strateške odnose zemlje iz koje dolaze sa Srbijom, ali I važnost regije Sandžak I Novog Pazara kome će “kao svom prijatelju uvek pružiti podršku”.

“ Bajramska poseta predstavlja najavu nekih budućih susreta sa vama. Želja nam je da, gde je god moguće, pružimo narodu sa ovih prostora podršku. Gradske vlasti su naši iskreni partneri I zajednički ćemo u vremenu koje predstoji, nastojati da doprinesemo rešavanju konkretnih problema, kako bi građani živeli bolje”, rekao je Pashayev.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO