Dnevni Avaz – Mufty – Zvjer iz Novog Pazara

Bosanska najtiražnija dnevna novina, Dnevni Avaz jučer je u svom štampanom izdanju objavila tekst pod naslovom “Mufty – Zvjer iz Novog Pazara”  prenosimo u cjelosti ovaj tekst:

photo
avaz isečak

U Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru živi zvjer – zove se Mufty. Tako je naime, glavni sandžački Muftija Muamer Zukorlić nazvao svoj novi motocikl. Zvjer na dva točka zapravo je Yamaha, ali Zukorlić nije prepustio priliku staviti svoj pečat ljubimcu, pa je na vjetrobranu napisao čiji je.

 

 

Kupio ga je nedavno a kada se vozika po Pazaru, prilaznici više i ne obraćaju pažnju na njega, jer je to samo jedna nova Zukorlićeva ludost. Istina, niko naglas ne komentariše koristi li Zukorlić Muftya kada nosi ahmediju i džube!

 

 

Nove Zukorlićeve zanimljivosti iz Novog Pazara objelodanjene su zahvaljujući njegovim tjelohraniteljima. Jedva su dočekali da se fotografiraju na motociklu dok im šef nije bio u blizini i stave fotografije na Facebook. U pozadini “plave zvjeri” na fotografiji iz kruga Mešihata ne vidi se drugi muftijin ljubimac – četvorotočkaš sa tablicama Mufty.

 

Podsjetimo naš web portal ove fotografije objavio je odmah nakon kupovine i fotografisanja ove, kako je bosanski novinari nazvaše “ZVJERI”.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO