Dodatna kontrola očitavanja brojila

Direktor EPS Snabdevanja Željko Marković izjavio je da ne očekuje da će biti problema s računima za januarsku potrošnju struje.
Jer, kako je rekao, očitavanje brojila koje se završava sutra, pod dodatnom je kontrolom elektrodistribucija.

“Pored redovnog očitavanja, radi se i superkontrola kako bismo bili uvereni da se neće zakazati. Videćemo kako će to sada izgledati, ali ja ne očekujem nikakve probleme s januarskim računima”, kazao je Marković novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Dodatnom kontrolom očitavanja koju obavljaju službenici elektrodistribucija, zaposleni na drugim poslovima, obuhvaćeno je deset odsto obračuna kupaca odabranih metodom slučajnog uzorka.

Po njegovim rečima, broj reklamacija na decembarske račune za struju nije bio veći od prosečnog – bilo ih je oko 47.000 i sve su obrađene, a oko 50 odsto je uvaženo.

“Generalno, broj reklamacija koje se uspešno rešavaju, čak je veći kada ima manje reklamacija nego za decembrasku potrošnju, što znači da su ovog puta neki građani nepotrebno reklamirali račune, a da nije bilo nikakvih problema”, ocenio je Marković.

Veliki broj građana Srbije se januara žalio da su im decembarski računi za struju veći od novembarskih za 30 odsto do nekoliko stotina odsto.

Marković je ranije kazao da nije bilo sistemskih propusta s računima i da su ispravno sačinjeni i obračunati, ali je propusta bilo pri očitavanju stanja na brojilima. Radi se o “ljudskom faktoru i greškama bez namere da se ukrade”, dodao je on.

U Srbiji se mesečno izda oko 3,5 miliona računa za struju.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO