Dodik: Republika Srpska treba da postane država

dodik spasojevic

Predsednik Republike Srpske (RS)Milorad Dodik poručio je da će RS postojati i biti sve jača i da njena samostalnost treba da se postavi kao državni i politički cilj.
Dodik je rekao da je pre toga potrebno poštovati Dejtonski sporazum i iz njega iskoristiti “šta se može”, dodavši da “BiH ne može da opstane, jer nema dovoljno političke ljubavi za nju”.

On je za RTRS kazao da nijedno rešenje na nivou BiH nije dobro za RS koja “oseća ogroman teret činjenice da se nalazi u BiH, ali da na otimanja nadležnosti u ranijem periodu mora da se odgovori isključivo političkim sredstvima”.

Dodik je upozorio da će RS, ukoliko se nastavi takav sled događaja, ispostaviti svoj zahtev za samostalnošću “jer od BiH nema ništa”.

Govoreći o obeležavanju Dana i krsne slave Republike, 9. januara, i nedolasku zvaničnika iz Federacije BiH na svečanost, on je rekao da to govori o samoj BiH.

“Ni mi ne volimo BiH, pa je logično da ni oni ne vole Srpsku, ali ona zbog toga neće biti slabija”.

Komentarišući morbidnu “čestitku” bošnjačkih organizacija povodom Dana Republike, koja podseća na ratna dešavanja, Dodik je rekao da je ona došla iz Federacije BiH, a ne iz Srpske, koja nije vođena politikom etničke mržnje.

“To što drugi misle da RS ne treba da postoji je njihov problem. RS je dobro mesto za život svih i u njoj živi značajan broj Bošnjaka i Hrvata koji mogu da je ne vole, ali je važno da poštuju njene zakone”, rekao je on.

Dodik je najavio i da će u ovoj, izbornoj, godini pokazati energiju za još jednu pobedu “i to ne zbog sebe, već upravo zbog skorojevića koji pokušavaju da sve što se stvorilo i napravilo uruše, koji nemaju ni minimum karaktera da priznaju ono što valja i šta je urađeno”.

Dodik je naveo, povodom optužbi opozicije i pojedinih medija o njegovom imovinskom stanju, da je bio bogat pre nego što je ušao u politiku i podsetio da je privatni biznis zatvorio kada je počeo da se bavi politikom.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO