Doneseno 10 odluka o socijalnoj zaštiti

doneseno 10 odluka o socijalnoj zatiti

Radi olakšavanja života korisnicima socijalne zaštite, Odeljenje za društvene delatnosti, vodeći se novim zakonskim propisima o socijalnoj zaštiti i materijalnoj podršci porodicama, predložilo je desetak odluka koje su Gradsko Veće i Skupština grada usvojili.

Neke od tih odluka su i jednokratna pomoć deci bez jednog roditelja, pomoć porodicama koje imaju petoro i više dece i drugo.

Zbog velike ekonomske krize u zemlji, velikom broju građana potrebna je socijalna zaštita. Načelnik Odeljenja za Društvene delatnosti Azem Hajderević istakao je da će nizom odluka donesenih na Skuštini grada korisnicima ove pomoći biti bar malo olakšan život.

„To smo uradili sve sa ciljem da se u ovakvoj socijalnoj krizi na neki način, koliko toliko od strane grada i gradskog ukovodstva građanima olakša život, s obziron na socijanu krizu. Naravno da ima korisnika po tim odlukama, prije svega se to odnosi na socijalnu zaštitu, na supružnike koji imaju decu, odnosno, peto i svako naredno dijete, to je posebna jedna odluka, pa zatim odluke koje se odnose na jednokratnu pomoić deci bez jednog roditelja. Tamo imaju i posebni uslovi koji se traže da bi ih neko ispunio i dobijo rešenje o toj jednokratnoj pomoći, koja nije visoka ali je značajna za ovu kriznu situaciju“, rekao je načelnik Odeljenja za Društvene delatnosti Azem Hajderević

Prema Hajdarevićevim rečima, na sledećoj sednici Gradskog veća biće donet pravilnik o sprovođenju odluka o socijalnoj zaštiti. Tačno će biti definisano kako korisnici socijalnih usluga mogu da ostvare to pravo.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO