Dragolovčanin ne može da počne proizvodnju ribe jer mu EPS ne uvodi struju!

Ribnjak “Vojin Popović” spreman je za proizvodnju i prodaju sirove ribe . Bazeni renovirani, ali u objekat nije još uvek uvedena struja, što je prepreka za početak rada. Vlasnik Nedžad Dragolovčanin kaže da će zbog ovog probelma svi njegovi planovi propasti.

Renoviranje ruinarnih bazena, počelo je u oktobru prošle godine, rekonstruisani su oštećeni objekti , izgrađeni magacini, a mrestilište je napravljeno po najsavremenijim standardima sa velikim kapacitetima. Ribnjak za sada koristi 30 bazena, to je 30 % od ukupnog kapaciteta.

Vlasnik ovog objekta Nedžad Dragolovčanin kaže da je je uloženo mnogo novca, a i truda da se nekadašnjem brendu Novog Pazara vrati stari sjaj . Planovi su veliki, izgradnja resotana sa veštačkim jezerom, ali njihovo spovođenje remeti nedostatak električne energije.

”Naš najveći problem je struja. Ja mislim da je ovo jedinstven slučaj u Srbiji, jer je firma kupljena iz stečaja. Mi radimo već godinu dana i nemamo struju. Tako da svi naši planovi padaju u vodu, radimo pomoću agregata. Radnici obezbeđenja uveče nemaju osvetljenje, pa ih je strah. Ja ne znam šta sada da radim”, rekao je Dragolovčanin.

Dragolovčanin kaže da bez obzira na njegovo ulaganje u Novi Pazar i pokretanje proizvodnje nekoliko firmi, od države nema subvencije, pa čak ni pravo za uvođenje struje.

“Svi strani investitori dobijaju subvencije, infrastrukturu, jeftinu radnu snagu, ako im posao propadne oni odu, odakle su došli. Mi domaći investitori ostajemo tu do kraja života, a i nama treba pomoć”, dodaje Dragolovčanin.

Iz Eletro privrede Srbije, do emitovanja Dnevnika nismo dobili odgovor o razlozima zbog kojih korisnik Ribnjak Vojin Popović nema eleketričnu energiju .

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO