ELFIĆ U PARLAMENTARNOJ GRUPI PRIJATELJSTVA SA SAD I TURSKOM

Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice-BDZ i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Emir Elfić prisustvovao je u srijedu 10. aprila 2013. godine u Domu Narodne skupštine na dva sastanka Poslaničkih grupa prijateljstva.

Na prvom sastanku Poslanicke grupe prijateljstva delegaciju ispred ambasade SAD predvodio je ambasador te zemlje Nj.E. Majkl Kirbi.

Emir elfic, narodni poslanikČlanovi Grupe prijateljstva razgovarali su između ostalog sa ambasadorom Kirbijem i o mogućnostima unapređenja vojne saradnje Srbije i SAD kao i saradnje u oblastima kulture i prosvjete i istakli značaj koji bi razmjene studenata i univerzitetskih profesora imale na unapređenje programa studiranja u Srbiji, po ugledu na renomirane američke univerzitete.

Istog dana održan je sastanak Poslaničke  grupe  prijateljstva sa Republikom Turskom, čiju delegaciju je predvodio ambasador Republike Turske u Srbiji Nj.E. Mehmet Kemal Bozaj.

I na ovom sastanku bilo je riječi o mogućnostima unapređenja međusobne saradnje dveju država. Sagovornici su se slozili da Turska trazi nova tržišta, a Srbija potencijalne investitore i da u tom smislu postoji puno prostora za razvijanje medjusobne ekonske saradnje.

Na oba sastanka Elfić je istako veliki značaj saradnje Srbije i sa SAD i sa Republikom Turskom i istako da će dati svoj puni doprinos unapredjenju medjuparlamentarne saradnje sa ovim zemljama.

Narodne poslanik Emir Elfić svojim aktivnim učešćem u radu skupštinskih tela, kao i svojim učešćem u radu Parlamenta Republike Srbije opravdava povjerenje i zastupa interese građana koji su glasali za politiku koju je kandidovao na posljednjim izborima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO