Epilog tropskog dana: moždani udari i jedan infarkt u Novom Pazaru

Tropske temperature u Novom Pazaru koje ovih dana preživljavaju građani regiona veoma loše utiču na ljude dok najviše smetaju srčanim bolesnicima i dijabetičarima. U toku prethodne noći na hitnoj službi u Novom Pazaru javio se 91 pacijent.

hitna slyzba

Prema rečima šefice hitne službe u Novom Pazaru Misale Aličković ni danas nije bolje stanje ona je za Regionalnu televiziju izjavila da se pacijenti javljaju od ranog jutra zbog visokih temperatura koje su zadesle region. “Dvadeset i dva pacijenta javila su se hitnoj službi, bolesnici koji su se javili bili su jako teški, bilo je moždanih udara i jedan infarkt kao i alergijske reakcije te kolapsna stanja na ulici od prejake temperature”.

sat opstina

 

Aličković je apelovala na građane da je jako bitno da se unosi velika količina tečnosti zbog tropskih vrućina koje su zadesile region, obzirom da je mesec Ramazan oni koji poste to će raditi između Ifrata i Sufura zaključujući da je bitno da bude prirodna i zdrava voda da bi organizam bio hirdriran.

 

Lekari apeluju da se ne izlazi u toku dana zbog prejakih temperatura a i ako budete izlazili onda obavezno poneti šešir, kapu i naočari za sunce. U jednom trenutku na gradskom video bimu koji stiji na zgradi opštine temperatura je bila čak nemogućih 44 stepena!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO