Erdogan: Ne priznajem nikakvu odluku Evropskog parlamenta u vezi sa Turskom

erdogan-ne-priznajem-nikakvu-odluku-evropskog-parlamenta-u-vezi-sa-turskom

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan izjavio je da neće priznati nikakvu odluku Evropskog parlamenta (EP) u vezi sa dešavanjima u parku Gezi u Istanbulu.

“Ne priznajem niti jednu odluku koju donese Evropski parlament u vezi sa Turskom”, rekao je Erdogan.

On je, prilikom obraćanja na sastanku lokalnih zvaničnika AK Partije, istakao da je materijalna šteta izazvana tokom protesta u parku Gezi na Taksimu u Istanbulu veća od 100 miliona turskih lira (oko 50 miliona eura).

“Je li to u skladu s ljudima koji sebe zovu patriotama i koji tvrde da iskreno vole ovu zemlju?”, zapitao se turski premijer.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je podsjetio da je u srijedu održao sastanak s jednom grupom aktivista iz parka Gezi i naveo da im je ponudio mogućnost održavanja referenduma u vezi sa budućnošću parka Gezi.

“Neki su na sastanku bili zadovoljni tim prijedlogom dok neki nisu. Međutim, kazao sam im da će ili prihvatiti referendum ili da će prihvatiti implementaciju projeka”, rekao je turski premijer.

Na kraju je kazao da je era divljanja na ulicama davno okončana i da tome nema mjesta u Turskoj.

“Vrijeme nasilja na ulicama Turske je davno završeno. Vrijeme ugrožavanja cijele nacije na ulicama je završeno. Vrijeme potiskivanja, zastrašivanja i plašenja građana je završeno”, kazao je Erdogan.

(Agencija Anadolija)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO