Erdogan: Nigde u svetu propagiranje terorizma ne ulazi u okvir slobode govora

Naša borba nije protiv različitog mišljenja. Naša borba je protiv terorizma, terorističkih organizacija i onih koji ovim zločinačkim organizacijama osiguravaju verbalnu i idejnu municiju, naglasio je Erdogan.
Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Istanbulu kako njegova zemlja garantuje slobodnu raspravu o svakoj ideji, sve dok ona ne služi terorizmu.

Erdogan je govorio na simpozijumu Univerziteta Ibn Haldun, koji je organizovan u Istanbulskom kongresnom centru.

“Kao što se i javor osuši kada prekine svoju vezu sa korijenom, i zemlja koja izgubi vezu sa svojim civilizacijskim bogatstvom je osuđena na idejnu sušu. Nemoguće je ostvariti originalna i vredna dela ako se ne okoristi od vekovima prikupljanog okeana znanja. Ako zanemarimo prošlost, ne možemo koračati ka budućnosti. Sve teško što je proživela ova zemlja, proživela je od kompleksa manje vrednosti. Najveću štetu ovome narodu naneli su presivni jakobnici i neprijatelji vrednosti ovog naroda iz kojeg su i sami iznedrili”, poručio je Erdogan.

Turski predsednik je naglasio kako oni koji ne priznaju nikoga drugog osim sledbenika svoje ideologije, danas kroz slobodu govora napadaju predsednika, vladu i državu Tursku.

Naglasio je kako Turska može nastaviti svoj put ka budućnosti sa generacijom koja dobro poznaje svoju domovinu i kulturu, a ne s onim fragmentiranim karakterima koji niti dobro poznaju Zapad, niti poznaju Istok.

“Mi tokom naše istorije nismo imali problema niti sa izvorom nauke niti sa identitom alima – naučnika. Sve što je dobro, korisno i lepo primenjivali smo u našem životu”, rekao je Erdogan.

Naglasio je također kako Turska garantuje slobodnu raspravu o svakoj ideji, sve dok ona ne služi terorizmu.

“Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv terorizma. Naša borba nije protiv različitog mišljenja. Naša borba je protiv terorizma, terorističkih organizacija i onih koji ovim zločinačkim organizacijama osiguravaju verbalnu i idejnu municiju”, naglasio je Erdogan, te zaključio:

“Nigde u svetu teroristička propaganda ne može ući u okvir slobode govora. Niti jedna civilozvana država neće dozvoliti da se terorističke mreže gnezde na univerzitetima. Oružje, Molotovljevi kokteli i nasilje nikada ne mogu biti sredstvo za ostvarivanje prava.”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO