ERDOGAN PODRŽAVA SANDŽAK! Na prijem pozvao SDP i SDA, izostale pozivnice za Zukorlićevu BDZS i islamske zajednice // FOTO

U Ankari je održan susret Rumeli-Balkan. Poziv da prisustvuju ovom značajnom skupu na kojem se obratio i sam predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, dobili su najznačajniji politički faktori iz zemalja Balkana, a iz Srbije Sandžačka demokarstka partija i Stranka demokratske akcije Sandžaka. Pozivnice su stigle i na adrese svih islamskih zajednica sa čitavog Balkana, osim islamskih zajednica koje djeluju u Srbiji. Erdoan je na skupu poručio da doseljenici sa Balkana koji žive u Turskoj nisu emigranti već njena djeca.
U organizaciji ministarstva rada i socijalne sigurnosti Republike Turske u kongresnom centru „Maltepe“ u Ankari održan je susret Rumeli-Balkan. Poziv da prisustvuju ovom značajnom skupu na kojem se obratio i sam predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, dobili su najznačajniji politički faktori iz zemalja Balkana,a iz Sandžaka Sandžačka demokarstka partija i Stranka demokratske akcije Sandžaka. Pozivnice su stigle i na adrese svih islamskih zajednica sa čitavog Balkana, osim islamskih zajednica koje djeluju u Srbiji.

Tako je ovom važnom skupu prisustvovala delegacija grada Novog Pazara predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem, predsjednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović, te Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin.
Učesnicima se obratio i predsjednik Republike Turske Redžep Taip Erdogan. On je rekao da doseljenici sa Balkana u Turskoj nisu imigranti, već djeca pravi sinovi i državljani te zemlje.
“Vaši djedovi i preci su došli u svoju domovinu, a nisu otišli negdje drugo. Balkanska katastrofa je prije jednog vijeka nanijela tako duboku ranu na naša srca da su naši vojnici i časnici bez treptaja išli u susret smrti na Canakkaleu”, kazao je Erdogan.
Ističući kako je Turska danas jaka i stabilna država, Erdogan je kazao kako su u izgradnji današnje Turske važnu ulogu imali i svi oni koji su došli sa Balkana i iz svih dijelova svijeta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO