Facebook: Stiže Paper, samo za iPhone

Novo poglavlje u eri Facebooka počeće 3. februara sa objavljivanjem aplikacije Paper, koja će u početku biti dostupna samo iPhone korisnicima.
Nova aplikacija imaće surfejs sa 19 različitih sekcija kao što su sport, tehnologija, pop kultura, pa čak i “LOL”. Uz njih će takođe biti dostupna i “Newsfeed” sekcija, koja je slična sadašnjem newsfeedu, dobro poznatom korisnicima Facebookove aplikacije za smartfone, sa nešto savremenijim dizajnom, prenosi Mashable.

Korisnici će moći da odaberu sekcije koje žele da prate, a osim unapred osmišljenih algoritama u organizovanju sadržaja po sekcijama učestvovaće i posebno angažovan Facebookov tim ljudi.

Za sada sekcije neće biti personalizovane, ali je moguće da će ta opcija biti razvijena u budućnosti.

Aplikacija takođe ima i “preview” dodatak, da bi korisnici mogli da vide kako bi izgledao njihov post ako bi ga objavili. Sve što bude objavljeno putem ove aplikacije pojaviće se i drugim korisnicima koji Facebooku pristupaju preko aplikacija za mobilne telefone, ili pute računara.

Još jedna važna stvar, za koju nije sigurno koliko dugo će trajati, jeste vest da korisnici aplikacija Paper neće biti zasuti reklamama. Prilično neobičan potez, ukoliko se uzme u obzir da je nešto više od polovine prihoda Facebook ostvario od reklama, ali se za sada na Paperu neće pojavljivati reklame.

Nova aplikacija predastavljena je 29. januara, na sednici na kojoj je Mark Zakerberg govorio o budućim planovima kompanije.

“I dalje će najveći deo posla biti vezan za aplikaciju koja već postoji”, kazao je on, “ali možete da očekujete da ćemo u budućnosti razvijati i ovakve aplikacije sa nešto drugačijom svrhom, kao što su bile Messenger i Instagram.”

U kreiranju nove aplikacije učestvovao je tim od petnaest ljudi, koji čine Facebook Creative Labs. Kako izgleda njihov konačan proizvod korisnici iPhonea saznaće 3. februara, kada će se aplikacija biti dostupna putem App Storea. Za sada se ne zna kada će biti u ponudi i aplikacija prilagođena iPad i Android korisnicima.

sandžakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO