FK Crvena Zvezda, pismo Pazara kao “alibi” – foto pisma FKNP

Novi Pazar – Na adresu FK Crvena zvezda u sredu, 16.aprila, u 12 časova i šest minuta, stigao je faks iz FK Novi Pazar u kome se navijačima našeg kluba zabranjuje dolazak u Novi Pazar na utakmicu koju Crvena zvezda igra protiv domaćina u četvrtak 17.aprila u 16,00 časova.

Prenosimo vam u celosti sadržaj faksa koji je stigao na našu adresu:
“FK Novi Pazar donosi odluku da će meč sa FK Crvena Zvezda biti organizovan bez prisustva navijača FK Crvena Zvezda, što podrazumeva da istima neće biti izdate karte za ulaz, I takođe neće biti obezbeđen segment tribune predviđen za iste.
Takođe organizator neće dozvoliti ulazak bilo koje navijača u zoni stadiona kao I na stadionu bez karte.

Napominjemo da je FK Novi Pazar opredelio 400 ulaznica za gostujuće navijače pod uslovom da isti dođu u organizaciji svoga kluba I organizovano , koje im neće biti dostavljene.

Smatramo a što je zaključak sa organizacionog sastanka da pojedinačan dolazak istih ne bi bio potpuno kontrolisan a što znači I nepotpuno bezbedan te iz tog razloga doneta je ova odluka.
Stoga molimo FSS, MUP Republike Srbije I FK Crvena Zvezda za pomoć u organizovanju ove sportske priredbe.”

Fudbalski klub Crvena zvezda obaveštava javnost da je duboko razočaran ovakvim potezom FK Novi Pazar. Posebno zbog činjenice da je FK Crvena zvezda uvek do sada bio srdačan domaćin kad je na našem stadionu gostovao FK Novi Pazar i nikada nismo koristili slične alibije da bismo otkazivali gostoprimstvo gostujućim navijačima. Pismo koje smo dobili puno je „zamena teza“ i zamena uloga, jer nije Crvena zvezda organizator meča u Novom Pazaru već istoimeni klub, te od svojih domaćina shodno fudbalskim i državnim zakonima očekujemo da isti meč i organizuju na nivou na kojem zahtevaju propozicije Jelen Superlige.

Istina je da FK Crvena zvezda ne organizuje dolazak svojih navijača. Uprkos tome, dolazak naših navijača i simpatizera moguć je, te je FK Novi Pazar dužan da svim gledaocima sa kartama obezbedi ulazak na stadion, a gostujućim navijačima i poseban sektor.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO