FK Novi Pazar : Mnogi bi dres Novog Pazara

Prava promenada u Šutenovcu, na pomoćnom terenu Pazaraca. Mnogi igrači nude svoje usluge ovdašnjem superligašu, pa ne čudi što je juče bilo poput pravog fudbalskog defilea. Prštalo je na sve strane, želja i motiv bili su ogromni, no, stiče se utisak, beležnica Zorana Njeguša, nije „notirala“ mnogo interesantnih imena, iako ih je bilo ukupno 34.

Ovako nešto je uobičajeno za pripremni period, svako želi da se oproba i to potvrđuje da je Novi Pazar magnet za mnoge. Imponuje to, ali je rekao bih „ ponuda“ bila skromna. Nema baš previše onih koji bi mogli da odgovore ambicijama kluba i budu nam od koristi ka ostvarenju zacrtanog, a to je osvajanje četvrtog mesta i plasman u Evropu. No, uradićemo adekvatnu analizu i konačan zaključak doneti u ponedeljak. Ozbiljan smo klub, ne želimo ništa da prepustimo slučaju, ni da se, eventualno ogrešimo o nekog, jer je bilo zanimljivih igrača.
Ipak, ima li bar neko ko je bio po vašem ukusu?

– Izdvojio bih Kemala Česu, momka iz Bosne, reč je o klasičnom napadaču, koji se dobro snalazi i na krilnim pozicijama. Ozbiljno se nameće, dobro radi. Postigao je i gol, ostaje sa nama.Videćemo. Do odlaska na drugu fazu priprema, razrešićemo sve dileme oko igračkog kadra.

Kad smo već kod toga, na kojim pozicijama su potrebna pojačanja?

– Trebaju nam dva štopera i oba bočna igrača. Sa Upravom kluba odlično sarađujem, radi se pre svega o dobrim ljudima i pravim profesionalcima. Na istom smo zadatku i učinićemo sve da opravdamo ukazano poverenje. Naročito armije navijača.

Iznenada je otišao Lotinac, a stiže najverovatnije povratnik Ragipović. Da li je on ta prava alternativa za „manevar“ u veznom redu?

– Mogao bi da bude, iako u toj liniji imamo dosta dobrih pojedinaca. U svakom slučaju, nema razloga za brigu što se tiče tog segmenta. Ima vremena, period uigravanja tek predstoji i verujem da ćemo dobro „skockati tim“.

Kako su igrači „izneli“ dosadašnji, za njih, nimalo lak pripremni period?

– Imam samo reči hvale. Naročito za najiskusnije koji su prednjačili u radu i davali primer ostalima. Raduje i zdravstveni bilten. „Van stroja“ je jedino Obrovac, koji je lakše povređen, dok  Mutavdžić ima malih problema sa primicačem. On redovno trenira, ali još uvek ne radi sa loptom.

Gospodine Njeguš, šta navijači mogu da očekuju na proleće, odnosno kakav sistem igre volite?

– Jedno je voleti, a drugo ono što se mora primenjivati na terenu i prilagođavati protivniku. No, u svakom slučaju, kombinovaćemo 4-4-2 i 4-4-1-2. Ključno je damo sve od sebe da lopta bude što duže u našem posedu, zaključio je trener Novog Pazara, Zoran Njeguš, vidno motivisan, oran za rad i optimistički raspoložen. Uostalom, kao i svi na Gradskom stadionu.

Kecap naslednik Lotinca

Nakon odlaska Emira Lotinca u Singapur, kapitenska traka će postati „vlasništvo“ Admira Kecapa. Imao je sjajnu polusezonu iza sebe, sada sa još većim motivom, predvodi klupske drugove.

-Naravno da mi je žao zbog odlaska Lotinca, kao i svima u klubu, ali drago mi je što mu se „dogodio“ tako dobar transfer. Verujem da ću, poput njega uspešno biti vođa na terenu, iako je kapitenska traka čast i obaveza, naročito u meni, najdražem klubu.

Kako ocenjuješ dosadašnji tok priprema?

-Radimo punom parom, teško jeste,ali bez pogovora ispunjavamo svaki zadatak koji trener Njeguš postavlja ispred nas. Nadam se da ćemo kompletirati tim do odlaska na drugu fazu priprema, gde ćemo se valjano uigrati i spremni dočekati prolećnu premijeru protiv Partizana pred našim navijačima.

Milanovića je na klupi nasledio mladi stručnjak, Njeguš. Kakvo mišljenje imaš o novom „šefu“ ?

– Dobro i raznovrsno radi. Vidi se da je u pitanju trener modernog shvatanja fudbala. Treninzi su zanimljivi i raznovrsni, a atmosfera je odlična. Svakako da zasluge za to ima i Njeguš, koji je pravi profesionalac. Sa njim na čelu i uz podršku naših navijača, nadam se da imamo dovoljno aduta i plasiramo se na to četvrto mesto, koje je san svakog od nas igrača i celog Novog Pazara.

U Baru od 26. januara

Kao što smo i najavili, fudbaleri Novog Pazara će drugu fazu priprema obaviti na crnogorskom primorju, tačnije u Baru. Generalni sekretar kluba, Enes Međedović je već otputovao u Crnu Goru, kako bi utanačio sve detalje i video uslove u kojima će se Kecap i drugovi pripremati.  Predviđeno je da Pazarci u Baru borave od 26. januara, dok je povratak planiran za 7. februar. „Generalka“ pred nastavak šampionata je 15. februara u Novom Pazaru, a još uvek nije poznat rival koji će „dublirati“ Partizan.

Povratak Ragipovića

Svuda pođi- kući dođi. Po toj čuvenoj narodnoj i Kenan Ragipović se posle nekoliko godina vraća u svoj Novi Pazar. Iskusni „vezista“ je, nezvanično saznajemo, na pragu matičnog kluba, a dogovor je postignut. Značiće mnogo Ragipović četi Zorana Njeguša u nastavku prvenstva. Takođe, novi-stari članovi Novog Pazara ostaju Radoš Protić i Nemanja Vidaković.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO