Forum10 – Više od 5000 potpisa za povraćaj uzurpirane banje građanima!

Novi Pazar – Više od 5000 građana do sada podržalo je peticiju za povraćaj stare novopazarske banje građanima Novog Pazara izjavio je aktivista akademske inicijative Forum 10 Fahrudin Kladničanin.
Kladničanin ističe da je u planu još niz aktivnosti u ogranizaciji Foruma 10 i drugih nevladinih organizacija kako bi se ovaj projekat sproveo do kraja. On je dodao da u poslednje dve tri nedelje akcija usporena zbog poplava koje su zadesile Srbiju ali je dodao da će se naredne nedelje krenuti u još niz aktivnosti.
“Krenućemo sa snimanjem dokumentarnog filma Stara Novopazarska banja tri godine robije, koji će prikazati kakvo je trenutno stanje ovog istorijskog objekta. Mi smo u fazi prikupljanja dokumentarnog materijala i video materijala za realizaciju ovog filma”.
Građani Novog Pazara su ističe Kladničanin podržali ovu inicijativu kao pozitivnu ideju koja je proistekla od inicijative Forum 10.
“Građani su prepoznali ovu ideju, čvrsto stoje iza ove ideje i na takav način kod samih građana je pobuđen građanski aktivizam”.
Stara Novopazarska banja sa turskim kupatilom iz XV veka, vekovima je bila otvorena za sve građane i posetioce i vrlo je bitan detalj u turističkoj ali i istorijskoj ponudi Novog Pazara. Ovaj objekat uzurpirale su pristalice Muamera Zukorlića i on je u katastrofalnom stanju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO