Gašić: O koalicijama najverovatnije krajem nedelje

Sednica Predsedništva SNS na kojoj će se razgovarati o mogućim koalicijama trebalo bi da bude održana do petka, rekao je Tanjugu potpredsednik te partije Bratislav Gašić.

“Da li će biti održana do kraja nedelje zavisi od obaveza predsednika stranke”, naveo je Gašić, uz napomenu da je u ovom trenutku rano da se kaže koje su stranke poželjne u budućoj vladi.

On je ponovio stav lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, koji je u noći izborne pobede njegove stranke izjavio da je “SNS spremna da razgovara sa svima koji misle dobro Srbiji”.

Gašić je nakon 48,34 odsto osvojenih glasova na republičkim izborima i 46 odsto glasova u Vojvodini, poručio vojvođanskom rukovodstvu da je “vreme da odu” pitajući ih s kojom podrškom vode Vojvodinu.

“Ali vlast je slatka i oni ne vide trunku politčkog blama” – prokomentarisao je potpredsednik SNS, ocenjujući da je Vojvodina pod vladavinom Bojana Pajtića potpuno uništena.

Komentarišući uspeh SNS u Kruševcu, gde je ta partija osvojila 57,91 odsto podrške birača, Gašić je ocenio da takav uspeh obavezuje, ali i da su građani u prethodne dve godine prepoznali nesebičan i pošten rad.

Upitan da li se mogu u narednom periodu očekivati vanredni lokalni izbori, Gašić je naveo da očekuje velike probleme sa koalicionim partnerima u pojedinim gradovima, ali nije želeo da kaže o kojim partnerima je reč jer “mnogo je ružnih reči tokom kampanje izgovarano o Srpskoj naprednoj stranci”.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO