Google “otvorio” Zimske olimpijske igre!

Šareni Google Doodle na temu Olimpijske povelje nije se baš proslavio, pošto u Srbiji uglavnom prikazuje rezultate pretrage iz okolnih zemalja, ali Povelju izvod, koji stoji ispod pretrage, lepo opisuje.

U njemu stoji: “Bavljenje sportom je ljudsko pravo. Svaki pojedinac mora da ima mogućnost da se bavi sportom bez diskriminacije bilo koje vrste i u Olimpijskom duhu, što zahteva uzajamno razumevanje uz prijateljski duh, solidarnost i fer-plej“.

Googlova podrška LGBT zajednici
Internet pretraživač nije slučajno odabrao boje svog logotipa koji najavljuje ZOI. Bojeći ga bojama LGBT zastave Google izražava svoje neslaganje sa anti-gej zakonom, koji je u junu 2013. godine izglasan u Rusiji. Nakon što se Google Doodle pojavio u ponoć 7. februara Twitter su odmah preplavili komentari podrške i čestitke Goolgu što je na ovaj način još jednom pokzao svoju podršku svim sportisitima i ljudima, bili oni gej ili ne.

Ceremonija svečanog otvaranja XXII Zimskih olimpijskih igara počinje u 17 sati po srednjeevropskom vremenu. Više o Olimpijskoj povelji možete čitati OVDE.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO