Grad Novi Pazar – Pripreme za eventualne vanredne situacije

Novopazarski Gradski štab za vanredne situacije zasjedao je danas na inicijativu Sektora za vanredne situacije, a na osnovu smjernica koje je naložio Republički štab za vanredne situacije.

Na sjednici se, između ostalog,  govorilo o pripremljenosti Javnih preduzeća i AD Novi Pazar-puta za predstojeće zimske uslove.

Šef Sektora za vanredne situacije u novopazarskoj Gradskoj upravi Muamer Suljević, rekao je da je na sjednici zaključeno da Javna preduzeća i nadlježno odjeljenje pri gradskoj upravi donesu planove na osnovu kojih će Gradski štab za vanredne situacije djelovati u zimskim uslovima.

,,Takođe je Štab informisan o aktivnostima Gradske uprave na rešavanju pitanja odbrane od poplava na vodama prvog reda, jer Novi Pazar upravo najviše ima problema u donjem toku reke Raške koja pripada vodama prvog reda, a za koje su odgovorne Srbija vode.O ovom problem gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, sa svojom ekipom, u tri navrata je već razgovarao sa predstavnicima Srbija voda”, kazao je Suljević.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije govorilo se još o protiv požarnom djelovanju i osposobljavanju protiv požarnih ekipa.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO