Gugl aplikacija zna šta vam treba i pre vas samih

1057612-17

Servis Google Now, koji je dostupan na Android telefonima, koristi prediktivnu analitiku i unapred prikazuje informacije koje ćete tražiti. Koristi podatke poput lokacija, kalendara i mejlova da bi predvideo šta vam treba.
Softver kompanije Gugl je baziran na algoritmu koji koristi različite informacije kako bi formirao pretpostavku.

Kod aplikacije Google Now softver skenira unose u kalendar kako bi izračunao gde se korisnik nalazi ili gde bi trebalo da bude u određeno vreme. Te informacije kombinuje sa podacima sa GPS-om telefona ili tableta, ali i sa postovima na društvenim mrežama, informacijama iz mejlova i slično. Nakon toga pomaže korisniku sa informacijama koje su mu relevantne.

Primera radi, ukoliko se u kalendaru na Android telefonu nalazi unos za neki sastanak, sam Google Now će napraviti podsetnik. Nakon toga će pregledati da li se korisnik nalazi na putu za sastanak, koliko mu treba da stigne ukoliko ide automobilom, uzevši u obzir saobraćajnu gužvu, semafore, dajući odmah informacije o najbržoj ruti. Ukoliko korisnik ide peške ili gradskim prevozom, aplikacija će uzimati u obzir udaljenost najbliže autobuske stanice, obaveštavajući o vremenu dolaska sledećeg autobusa. U slučaju da se nalazi na aerodromu, korisniku će se na ekranu telefona pojaviti informacija o letu i broj karte.

Letovi
Kako se korisnik približava aerodromu, na ekranu se pojavljuju sve relevantne informacije o letu.

Karte
Elektronska karta će se automatski pojaviti na ekranu kada se približite mestu za čekiranje, tako da nema potrebe da je tražite po torbi ili mejlovima.

Sport
Ukoliko redovno pratite neki klub, sve aktuelne informacije se pojavljuju na ekranu telefona kada taj klub igra.

Sastanci
Svi podaci o sastanku, od lokacije do satnice, pojavljuju se na ekranu, sa proračunatim vremenom za koje ćete stići.

Kontrola
Korisnik sam ima opciju da izabere koje informacije želi da dobija unapred, odnosno da isključi izračunavanje za određene servise.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO